Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Greșeli pe care să nu le faci când porți pantofi cu toc

Pantofii cu toc sunt de cele mai multe ori cartea de vizită a oricărei femei, atunci când vrea să fie elegantă și să emane rafinament. O pereche de stiletto, botinele decupate sau o pereche de sandale fine îți oferă încredere în tine, atunci când pășești spre un eveniment important, la o cină sau chiar la birou.

Pantofii cu toc sunt de cele mai multe ori cartea de vizită a oricărei femei, atunci când vrea să fie elegantă și să emane rafinament. O pereche de stiletto, botinele decupate sau o pereche de sandale fine îți oferă încredere în tine, atunci când pășești spre un eveniment important, la o cină sau chiar la birou.

Atunci când cauți încălțăminte de damă ai grijă ca ea să respecte câteva reguli de bază. E important să investești în calitate și să alegi pantofi cofecționați din materiale naturale, care lasă pielea să respire. La fel de esențial este să optezi pentru un calapod care se potrivește dimensiunilor piciorului tău. Nu purta niciodată tocuri prea înalte, ai grijă să existe o simetrie a corpului.

Iată de ce trebuie să ții cont pentru a evita să faci greșeli atunci când porți pantofi cu toc:

Pantofi incomozi, care te strâng

Dacă nu ai găsit mărimea potrivită la un model de pantofi, nu-I cumpăra, căci riși să îți obosești în zadar picioarele. În general, femeile care au piciorul mai lat vor avea tendința să achiziționeze pantofi cu un număr mai mic, doar pentru că pe lungime sunt buni. Problema apare atunci când vei sta mai mult de jumătate de oră încălțată cu respectivii pantofi, mai ales dacă sunt stiletto sau orice model cu vârf închis. Vei vedea că senzația că te strâng va fi tot mai inconfortabilă și greu de suportat. Picioarele tale se vor sufoca la propriu. Ai grijă întotdeauna să alegi mărirea potrivită.

Degete care alunecă în față

Nimic nu este mai lipsit de simț estetic decât picioarele unei femei ale carei degete ies din pantofii decupați ori din sandale. Dacă porți o pereche de încălțări decupate în partea din față și stii că ai probleme cu transpirația excesivă a tălpilor, atunci ori eviți aceste modele, ori îți iei măsuri de precauție, astfel încât piciorul să nu-ți alunece. Poți folosi perne sau branțuri care împiedică alunecare și care se aplică pe talpă, la interior. Sub nicio formă nu face greșeala de a lăsa piciorul să alunece în față. Va arăta inestetic!

Tocuri mult prea înalte

Dacă ești minionă, iar tocurile nu lipsesc din viața ta de zi cu zi, nu este nimic în neregulă. Problema apare atunci când faci exces de numărul de centimetri pe care tocul pantofilor tăi îl are. Oprește-te la un toc de 9, maximum 10, căci altfel riști să pari disproporționată. Uită de platformele ascunse și de tocurile de 12 sau chiar 15 centimetri. Dacă știi că vei sta destul timp în picioare, la birou, de exemplu, optează pentru tocurile de 7, sunt printre cele mai comode, fie și cele subțiri, de la eleganții stiletto.

Mărime prea mare

Dacă o mărime mult prea mică îți va sufoca picioarele, la extrema cealaltă un număr mai mare al pantofilor nu va face decât să te facă să te simți inconfortabil la mers. Vei avea senzația că pur și simplu îi pierzi din picioare și te vei concentra mult prea mult asupra pașilor pe care îi faci, iar acest lucru va fi vizibil. În cazul în care porți o măsură între numere și nu găsești mărimea 37 ½, de exemplu, atunci ia-ți un 38 doar după ce te asiguri că o pereche de branțuri puse pe interior va rezolva problema jumătății de număr în plus.

Nu uita de calitate

Pune mare preț pe calitatea pantofilor tăi și evită materialele sintetice, în care picioarele tale nu vor putea să respire, vor transpire și vor căpăta un miros neplăcut. Mai mult, riști ca încălțările să te roadă, să te bată și să-ți facă răni dureroase și inestetice. Evită pe cât posibil să faci rabat de la pielea naturală în favoarea celei sintetice.

Dacă ești adepta pantofilor cu toc și ai în garderobă câteva zeci de perechi, pe care le porți ori de câte ori ai ocazia, atunci trebuie să respecți aceste câteva trucuri care îți vor fi de folos pentru a nu apărea durerile, pentru a nu se deforma în timp piciorul și inclusiv pentru a evita problemele de coloană.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro