Antena Căutare

Mituri despre îngrijirea dinților în care nu ar trebui să mai crezi

Ca și tenul, dinții sunt agresați odată cu trecerea timpului, iar ca și pielea, gingiile suportă strs și poluare.Păstrarea unui zâmbet frumos a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi.Căutăm remedii pentru albire și strălucire, dar trebuie să fim mai atenți!Dacă le aplicăm după ureche, putem face mai mult rău decât bine.

Mituri despre albirea dinților

Conform statisticilor, smalțul de un alb strălucitor al dinților este un privilegiu din naștere doar pentru 5% din locuitorii planetei noastre, în timp ce restul de 95% trebuie să-ți obțină strălucirea din altă parte: sistemul ZOOM, sistemul BEYOND sau albirea cu laser sunt doar câteva metode de albire artificială.Altfele, folosite doar din ingrediente aflate în casă, ar trebui mai întâi de toate să fie propuse de către un medic specialist, stomatolog.

Există nenumărate mituri, care odată puse în aplicare cu credință, pot agrava starea dinților:

Periajul dinților cu sare îi face mai albi

Articolul continuă după reclamă

Această metodă este, de fapt, una dăunătoare întrucât granulele de sare sunt foarte abrazive, astfel încât zgârie sau tocesc dinții și irită gingia.De asemenea, există și riscul ingerării, iar surplusul de sare este cunoscut ca având efect negativ asupra organismului.

Bicarbonatul de sodiu albește dinții

Mulți oameni practică această metodă, crezând că este soluția rapidă și perfectă pentru obținerea unui zâmbet strălucitor.Deși bicarbonatul are efect de neutralizare a acizilor, acesta este totodată abraziv, nefiind recomandată folosirea sa în stare pură.Există paste de dinți care conțin bicarbonat de sodiu, dar de granulație mult mai mică, alături de extracte de plante, care sunt mult mai indicate pentru îngrijirea dinților.

Ața dentară nu este indicată copiilor

Ața dentară este indicată pentru curățarea spațiilor interdentare ale dinților de lapte, pentru că smalțul copiilor este foarte sensibil la carii, iar această zonă este cea mai predispusă la apariția acestora. Așadar, ața dentară este extrem de des recomandată copiilor, întrucât îi ajută să se protejeze cel mai bine de carii.

Citește și: Cum să-ți albești dinții în mod natural și să ai un zâmbet de Holllywood, folosind doar ingrediente naturale și la îndemâna oricui

Periuța dentară cu peri duri curăță mai bine

Este adevărat că o periuță dentară cu peri duri poate curăța mai bine dinții, dar există și riscul de a răni gingia, care se retrage cu timpul și produce sensibilitate dentinară, mai ales facă este apăsată cu presiune mare.

Periuța de dinți moi este cea mai indicată pentru dinți

Acest tip de periuță este folosit de majoritatea persoanelor cu probleme parodonatale, însă, din păcate, acest tip de periuțe nu curăță eficient placa bacteriană foarte aderentă.

Folosită cu mişcările şi presiunea corecte, periuţa dentară cu peri de duritate medie va curăţa foarte bine dinţii, fiind cea mai recomandată. Nu în ultimul rând, este foarte important ca aceasta să fie înlocuită la fiecare trei - patru luni sau chiar mai devreme, dacă perii sunt uzaţi, deoarece o periuţă de dinţi uzată nu va curăţa eficient dinţii

Citește și: Cum tratăm problemele estetice ale dinților?

Ce putem face de fapt pentru a obține un zâmbet frumos?

Periază dinții de două ori pe zi, dimineața cu mișcări circulare, presiune medie, întrucât această rutină stă la baza unui zâmbet frumos.

Trebuie să avem grijă la alimentație: legumele și fructele sunt cele mai indicate. De asemenea, trebuie să avem mare grijă la băuturile acide, care, consumate în exces, determină eroziunea smalțului.

Controlul de rutină efectuat o dată la șase luni îți va garanta siguranța unei danturi sănătoase și prevenirea unor boli dentare costisitoare și dureroasă.

Hidratarea este un alt lucru cheie. Suntem compuși din 70% apă și acest lucru are impact și la nivelul cavității bucale.O gură uscată, cu salivă puțină, poate duce la apariția cariilor dentare.

Jean Paul Gaultier, care şi-a încheiat cariera în ianuarie, a anunţat că prezentările casei vor fi reluate cu stilişti i... Culoarea anului: albastrul regal! Cum ne influențează culorile hainelor starea de spirit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x