- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Există mai multe soluțiile optime pentru a avea un zâmbet estetic și sănătos, printer care aplicarea fațetelor sau a coroanelor dentare, tratamentele cu aparat dentar, tratamente de albire a dinților și detartrajul.
Fațetele și coroanele dentare
Aplicarea fațetelor sau a coroanelor dentare ne oferă rapid un zâmbet strălucitor și alb. Fațetele si coroanele dentare fie sunt realizate manual în laboratoare de tehnică dentară, fie în cabinetele stomatologice prin tehnologii digitale de ultimă generație care oferă rezultate foarte rapide. Fațetele și coroanele sunt realizate din ceramică, sunt durabile, rezistente și reproduc perfect culoarea naturală a dinților.
Fațetele dentare sunt pelicule foarte fine din cermică, ce se aplică pe partea frontală a dintelui. Este bine să alegi tratamentul cu fațete dentare atunci când ai probleme de mușcătură, dinți sparți, pătați, strâmbi, inegali sau atunci când există goluri între aceștia.
Decizia de a-ți aplica fațete dentare se ia împreună cu medicul stomatolog. În urma unei consultații, se stabilește dacă fațetele sunt soluția potrivită pentru a-ți rezolva problemele estetice ale danturii. Înainte de a aplica fațetele dentare, medicul stomatolog îți va trata toate problemele dentare precum depunerile de tartru, carii pe suprafața dinților sau în zonele interdentare. Fațetele îți oferă dinți mai drepți și mai albi, care nu se mai pătează de la cafea sau țigări la fel ca dinții naturali.
Cu toate acestea, este important să acorzi în continuare atenție danturii, prin periajul de cel puțin 2 ori pe zi și prin folosirea apei de gură și a aței dentare. De asemenea, pentru a preveni apariția problemelor dentare, vizitele constante la medicul stomatolog, o dată la 6 luni sunt la fel de necesare și nu trebuie neglijate.
Coroana dentară are rolul de a înveli complet dintele care în timp s-a deteriorat, iar montarea acesteia se realizează rapid și fără durere. Coroana dentară poate înlocui un dinte lipsa sau se poate atașa implantului dentar, are o culoare potrivită pentru fiecare persoană în parte și protejează sau îmbunătățește funcția și aspectul dintelui. De asemenea, coroanele dentare se recomandă atunci când dintele este afectat peste 50%.
Albirea dentară profesioanală
Chiar dacă igiena orală este corectă, dinții pot capăta în timp o culoare galbenă. Cafeaua, tutunul, vinul roșu sunt doar câțiva factori care duc la schimbarea culorii dinților. De aceea, poți alege albirea dentară profesională pentru a obține dinți mai albi și mai strălucitori. Tratamentul de albire nu este dureros și nu afectează smalțul dinților. Acesta se realizează în cabinetele stomatologice doar de către medicii dentiști deoarece soluția folosită pentru albirea profesională este mult mai puternică decât cea pe care o conțin tratamentele realizate acasă.
Pentru a păstra culoarea albă a dinților pentru mai mult timp, trebuie să acorzi o importantă sporită periajului dentar și să mergi regulat la controlul stomatologic. Tratamentul de albire profesională este recomandat o dată la un an.
Aparatul dentar
O altă soluție pentru a trata problemele estetice ale dinților este purtarea unui aparat dentar, dispozitiv care se montează pe dinți și care ajută dinții să se alinieze corect pe arcadă. Medicul specialist ortodont se ocupă cu diagnosticarea corectă și cu realizarea unui plan de tratament potrivit pentru fiecare caz în parte. În majoritatea cazurilor, aparatul dentar se poartă între 12 și 18 luni, însă durata tratamentului se poate prelungi în funcție de problemele dentare ale fiecăruia, dar și de modul în care respecți sfaturile oferite de către medicii specialiști. Numărul vizitelor la cabinetul stomatologic variază în funcție de tipul aparatului dentar pe care îl porți. Aparatul dentar îți oferă o dantură perfectă, dinți drepți și frumoși.
Detartrajul
În timp pe suprafața dinților se poate acumula placă bacteriană și tartru, chiar dacă respecți o igienă orală riguroasă. De aceea, vizita la medicul stomatolog pentru a realiza o igienizare profesională este necesară în scopul prevenției dentare. Igienizarea profesională presupune detartraj, airflow și periaj profesional în cabinetele stomatologice. Acestea reprezintă niște tehnici de curățare în profunzime a dinților și îți vor garanta dinți sănătoși, fără afecțiuni precum cariile sau boala parodontală.
Zâmbetul rămâne unul dintre primele lucruri pe care le observam la o persoană. Cu o dantură frumoasă și strălucitoare facem o impresie pozitivă celor din jur, suntem mai încrezători și siguri pe noi. De aceea, este important să ne îngrijim zilnic dantura și să mergem regulat la medicul dentist pentru consult și pentru a primi cele mai potrivite recomandări. Aplicarea fațetelor și a coroanelor dentare, purtarea unui aparat dentar, albirea profesională și detartrajul rămân cele mai potrivite soluții pentru a obține zâmbetul mult dorit.
Foto: Pexels
4 moduri în care poți purta cizmele, astfel încât să creezi outfituri stylish... Hidratarea și scrubul sunt obligatorii! Trucuri în cosmetică, necesare iarna! -VIDEO...