Căutare Live

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

Înainte de a-ți face primul tatuaj, trebuie sa te gândești la model, pe ce parte a corpului tău vrei să-l faci și să-ți alegi un artist tatuator. Iată un ghid cu tot ce trebuie să știi înainte de a te tatua

Înainte de a-ți face primul tatuaj, trebuie sa te gândești la model, pe ce parte a corpului tău vrei să-l faci și să-ți alegi un artist tatuator. Iată un ghid cu tot ce trebuie să știi înainte de a te tatua

Un om pasionat sau pur și simplu interesat de artă nu e îndrăgostit doar de poezie, pictură, fotografie sau sculptură. Întotdeauna acesta va iubi mai mult decât un singur fel de exprimare al artei. Tatuajele reprezintă și ele un tip de artă, un mod de a-ți imprima pe piele un moment important ce te-a marcat sau poate doar vrei să porți cu mândrie o imagine inedită.

Oricum ar fi, înainte de primul tău tatuaj este important să reții câteva lucruri importante. Iată 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te tatua pentru prima dată.

Primul tatuaj – 8 lucruri pe care trebuie să le știi

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

1.Pregătirea psihică

Nu trebuie doar să te pregătești psihic pentru durerea pe care o vei simți în timp ce ești tatuat, dar și pentru faptul că acel tatuaj îl vei purta tot restul vieții tale. Unii oameni ți-ar putea înțelege greșit alegerea sau ar putea avea o percepție greșită în general despre tatuaje. Trebuie să fi pregătit să primești orice tip de feedback de cei din jur chiar dacă nu l-ai cerut. Unii pot zâmbi, având reacții pozitive, pe când alții se vor uita ciudat. Cel mai important este ca tu sa fi mulțumit de rezultat, fiind mândru de tatuajul tău.

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

2.Pregătirea fizică

Dacă urmezi vreun tratament, este recomandat, ca înainte de a merge să îți faci un tatuaj să te consulți cu doctorul tău. Nu îți face tatuaj dacă ești însărcinată, alăptezi sau dacă te simți rău.Trebuie să ții cont de faptul că dieta, viciile și stilul de viață, afectează calitatea pielii tale. Fumatul, alcoolul și somnul insuficient deshidratează pielea, reducând potențialul de a purta un tatuaj. Trebuie să știi că pentru a purta un tatuaj cât mai mult timp este foarte important și tipul pielii tale, așadar revizuiește-ți stilul de viață înainte de a blama factorii externi. Îți poți ajuta pielea, bând mai multă apă, folosind cremă hidratantă, dormind suficient, făcând mișcare și abținându-te de la vicii pe cât posibil.

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

3.Caută un specialist

Înainte să iei această decizie importantă, gândește-te că te aștepți la un rezultat extraordinar și tocmai de aceea, ai nevoie de un tatuator talentat, cu un portofoliu în spate și cu multe astfel de lucrări de succes. Nu îți poți permite să nu faci un research detaliat înainte și să afli părerilor mai multor oameni care s-au lăsat pe mâna unui anume tatuator și rezultatele lor au fost mulțumitoare. Caută saloane cu artiști profesioniști și discută mai întâi ce fel de model vrei, cât de detaliat îți dorești să fie tatuajul și fii pregătit să primești sfaturile necesare de la acesta.

Nu este recomandat să îți faci un tatuaj oriunde, trebuie să analizezi puțin salonul înainte de a te hotărî, trebuie să fie curat și să respecte procedurile de igienizare și sterilizare a ustensilelor folosite. Pune întrebări tatuatorului înainte de a-ți face tatuajul. Dacă ești mulțumit de informațiile pe care ți le dă. înseamnă că ești în locul potrivit. Igiena este extrem de importantă în acest caz.

Află mai multe despre istoricul tatuatorului tău înainte de a te lăsa tatuat de acesta. Trebuie să te asiguri că vei obține rezultatul așteptat sau chiar unul uluitor.

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

4.Modelul dorit

E greu să alegi un anume model și e poate și mai greu să alegi locul unde îl vrei. Tatuatorul îți poate da sfaturi în ceea ce privește locul unde îți poți face tatuajul. Caută mai multe stiluri de tatuaje și citește despre semnificațiile lor înainte de a te hotărî asupra unui model. Cere sfatul artistului pe care l-ai ales și ține cont că un tatuaj mic cu foarte multe elemente va arăta prea încărcat și va fi neplăcut. Cheia unui tatuaj frumos este simplitatea acestuia și povestea din spatele lui.

5.Fă alegeri înțelepte

Tatuajul ales va rămâne pe pielea ta pentru tot restul vieții. Tocmai de aceea, acesta trebuie să ți se potrivească oricând, la orice vârstă, sau măcar să fie o amintire frumoasă, să te poarte cu gândul la ce ai trăit atunci când l-ai făcut.Așadar, dacă vrei să îți tatuezi numele unei persoane, gândește-te ca nu cumva să regreți acest lucru dacă ea nu va mai face parte din viața ta.

Vrei să-ți faci tatuaj? 8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte

6.Fii foarte atent

Dacă dorești un tatuaj cu un mesaj, trebuie să fi extrem de atent la scrierea mesajului. Tatuatorul poate face o greșeală și poate omite o literă, iar tatuajul tău va rămâne un eșec.

7.Programare la salon

Cel mai indicat este să îți faci programare cu mai mult timp înainte de a face tatuajul pentru a avea suficient timp să te răzgândești dacă este cazul. În acest timp, trebuie să te întâlnești cu tatuatorul tău pentru a-i arăta desenul și pentru a-l pune în temă cu ultimele modificări pe care le dorești.

8.Economisește

Economisește pentru tatuajul tău, pentru că este de preferat să mergi la un salon mai cunoscut, unde prețurile poate sunt puțin mai ridicate decât să mergi la un salon ieftin și unde condițiile de igienizare și sterilizare sunt îndoielnice. Trebuie să pui siguranța ta pe primul loc. Făcând eforul de a strânge bani pentru viitorul tău tatuaj, îl vei aprecia mai mult.

Sursă foto: pinterest.com

Care sunt pașii spre un bronz perfect. Pregătește pielea cu două săptămâni înainte de expunerea la soare... Alegerea unei formatii de nunta perfecte pentru evenimentul tau!...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x