Căutare Live

Când pică Dragobete 2018. Tradiții care aduc iubire și noroc

Dacă vrei noroc in iubire și numai, de Dragobete 2018 trebuie să respecți cele mai importante tradiții populare.

Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, celebrată în fiecare an la data de 24 februarie, pică, în 2018, în ultima sâmbătă din februarie.

Dacă vrei să ai parte de iubire și noroc to anul, de Dragobete 2018 trebuie să respecți cele mai importante tradiții populare. Altminteri, dacă nu vom urma datina de Dragobete 2018, crezul popular spune că vom fi tot anul singuri și nu ne vom întâlni jumătatea decât după Dragobetele următor.

Cine este Dragobete

Dragobetele sau Ziua Îndrăgostiților la români marchează, totodată, și începutul primăverii. Se spune că Dragobetele este întocmai fiul babei Dochia și este reprezentat ca un tânăr chipeș și extrem de iubăreț care seduce fetele, de acolo și celebra zicală: ”Dragobetele sărută fetele!”.

Dragobete 2018. Tradiții care aduc iubire și noroc

Una dintre tradiţiile de Dragobete 2018 spune că fetele tinere care vor să-și afle "ursitul", trebuie să pună sub pernă busuioc sfinţit.

Un alt obicei de Dragobete 2018 era acela ca fetele să pornească în goană spre sat, iar băieţii să le urmeze. Cei care reuşesc să-și prindă din urmă alesele, le pot săruta în văzul lumii. Sărutul reprezenta legământul de dragoste pentru întregul an.

De Dragobete 2018, fetele tinere, necăsătorite, adună zăpada netopită și o folosesc în descântece de iubire. Cu apa provenită de la zăpada adunată, unele dintre ele se clătesc pe faţă pentru a deveni mai atrăgătoare.

De Dragobete 2018 nu este bine să muncești, aceasta fiind considerată aducătoare de spor şi de prosperitate.

De Dragobete este momentul potrivit pentru a surprinde persoana iubită cu SMS-uri, felicitări şi mesaje de dragoste.

Ce flori nu trebuie să oferiți de Ziua Indrăgostiților... Mesaje de Dragobete 2018. Cele mai frumoase declarații de iubire...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri