Iată 8 soluții creative și practice pentru depozitare bicicleta, în spațiile mici din apartamentele de bloc. Inspiră-te din Galeria foto pe care o regăsești în articolul a1.ro
Un apartament mic poate fi confortabil și intim, dar uneori poți avea impresia că e prea aglomerat și nu știi cum să îl amenajezi pentru a da impresia unui spațiu aerisit. Dacă mai trebuie să îți depozitezi și placa de snowboard, schiurile și bicicleta, atunci trebuie să o faci în așa fel încât camera respectivă să nu pară ca o debara.
Bicicleta şi-a câştigat un loc de prim rang în transportul urban, dar depozitarea sa, mai ales într-o garsonieră sau un apartament mic este o problemă reală.
Pentru unii dintre noi bicicletele sunt parte din viețile noastre, iar aceste obiecte care ne asigură, zi de zi, libertatea de mișcare au nevoie și de niște soluții de depozitare pe măsură. Rafturile din lemn, cârligele de metal și cablurile agățate în tavan sunt doar câteva din invențiile pe care iubitorii pedalatului le-au găsit de-a lungul timpului pentru a-și integra bicicleta în decorul locuinței.
Iată câteva idei creative pentru depozitarea bicicletei într-un apartament de bloc.
Top 8 soluții practice pentru a depozita bicicleta într-un apartament
1.Bicicleta-Scaun
Exista un suport ingenios pentru bicicletă dezvoltat de magazinul japonez Muu Design Studio care te ajută să o transformi într-un scaun. Măsuța care este incorporată în acest suport are un orificiu în care roata de la bicicletă poate intra, iar proprietarul poate sta la această măsuță direct de pe doua roți. Imaginează-ți cafenele sau terase unde oamenii pot socializa stând la astfel de mese.
2.Raftul pentru bicicleta
Pe lângă faptul că e o metodă simplă, e de asemenea și una elegantă. Poți asorta suportul cu restul mobilierului din apartament și îl poți monta pe balcon sau chiar și în living. “Raftul pentru bicicletă”, cum a fost denumit, este un accesoriu din lemn, cu o nișă tăiată în unghi, care îți permite să glisezi bicicleta sus, pe perete, fără a deranja alte obiecte puse pe raft. Poți pune acolo cheile, casca de bicicletă și antifurtul pentru a le avea la îndemână.
3.Suport pe scripete
Stocarea bicicletei la înălțime este o modalitate foarte bună de a elibera spațiul din casă, mai ales daca aveți tavane înalte. Mecanismul ingenios e alcătuit din scripeți și cabluri rezistente, poate ridica și urca cu ușurință bicicleta cât mai aproape de tavan.
4.Cârlig
Discret dar sigur, cu ajutorul unui astfel de cârlig denumit Gladiator Claw poți agăța o bicicletă de tavan incredibil de ușor. Acest cârlig apucă sau eliberează în mod automat anvelopa bicicletei prin simpla apăsare a unui buton.
5.Suport pentru cărți adaptat pentru bicicletă
Acesta este probabil suportul cel mai ofertat din punct de vedere estetic. Arată foarte bine pe perete, dar trebuie să îndeplinească două condiții: să fie din lemn masiv și să fie foarte bine prins în perete. Bicicleta va juca, bineînțeles, rol de piesă de mobilier, iar deasupra răftulețului, dacă simți nevoia, poți adăuga și alte lucruri.
6.Suport din lemn
Spre deosebire de celelalte suporturi, acestea sunt mult mai stabile și nu există riscul murdăririi pereților atunci când bicicletele sunt urcate sau coborâte de pe suport.
7.Suport din metal
Suportul din metal poate depozita chiar și 2 biciclete și folosește un sistem care protejează inclusiv împotriva zgârieturilor ce pot apărea pe vopseaua bicicletei. Poate fi coborât atunci când nu este folosit. Ingenios, nu-i așa?
8.Cuier pentru biciclete
În general, aceste cuiere sunt destinate special depozitării bicicletelor, dar mai mult în garaj. Poți însă foarte bine să achiziționezi unul pentru casă, mai ales că acestea nu trebuie prinse de perete. Cu mici ajustări, se poate folosi pentru bicicletele de toate dimensiunile. Asamblarea este foarte ușoară, iar toate uneltele de care ai nevoie vin, de obicei, la pachet cu cuierul. Este soluția ideală pentru depozitarea bicicletei într-un spațiu mic.
Citește și:
Amenajări grădini. Cum poți utiliza o bicicletă veche într-un mod genial
Activități distractive de încercat împreună cu copiii în weekend
Sursă foto: pinterest.com
Cât costă să îți faci singur un gard?... Ce ar trebui să conțină garanția unei centrale termice, atunci când îți cumperi una...