Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

Locuința ta trebuie să îți reflecte personalitatea prin alegerea culorilor, a mobilierului și a stilului de design interior pentru care optezi. Află cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitatea ta.

Locuința ta trebuie să îți reflecte personalitatea prin alegerea culorilor, a mobilierului și a stilului de design interior pentru care optezi. Află cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitatea ta.

Felul în care arată casa cuiva spune multe despre acea persoană. Tocmai de aceea, atunci când redecorezi trebuie sau când te muți într-o nouă locuință, trebuie să te asiguri că îți lași amprenta și că ce în interiorul casei reflectă ce e și în interiorul tău ca persoană. Locuința ta trebuie să fie imaginea în oglindă a personalității tale.

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

Psihologii spun că alegerea stilului de amenajare a casei nu este deloc întâmplătoare, personalitatea fiind cea care îți indică decorul potrivit. Tocmai de aceea, fiecare dintre noi se simte mai bine în interioarele în care predomină o anumită paletă cromatică, iar mobilierul și accesoriile aparțin unui anumit stil. Iată cum să îți amenajezi casa în funcție de personalitate.

Amenajări interioare – Cum să îți amenajezi casa în funcție de personalitate

Amenajări interioare - Dacă ești o fire boemă…

Dacă îți place să păstrezi amintiri, să gătești mese elaborate pentru familie și dacă îți plac și spațiile inundate în lumină înseamnă că ești o persoană boemă. Designul romanticilor iubitori de natură e un design care combină elemente naturale, mobilier din lemn și o paletă de culori cu nuanțe verde, maro și alte culori cât mai naturale.

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

O fire boemă este o persoană iubitoare de natură și tot ce e natural. Pentru ei, bucătăria și/ sau sufrageria, constituie sufletul casei, acestea fiind adesea locuri de conectare și relaxare pentru întreaga familie. Pentru a crea un ambient luminos și aerisit, specialiștii propun finisaje din materiale naturale, detalii romantice, de finețe și lux, cum ar fi flori proaspete și detalii aurite.

Oamenii cu personalitate boema sunt, de obicei, firi artistice și creative, care se simt bine când sunt înconjurați de piese de mobilier, decorațiuni și accesorii care le stimulează latura creativă, deși nu provin din același stil.

Stilul boho-chic este unul potrivit pentru persoanele boeme și romantice. Acest stil permite îmbinarea elementelor provenite din stiluri și culturi diferite, dar și alegerea elementelor naturale: fier forjat, lemn, piele, ratan, iută, rafie, bumbac, in etc. Stilul boho-chic exprimă o personalitate vie, colorată.

Amenajări interioare - Dacă ești o fire introvertită, minimalistă…

Psihologii spun că dacă ești o fire distantă, rezervată și poate chiar timidă – pe scurt, introvertită – te vei simți mai confortabil într-un decor modern minimalist. Așadar, este indicat să te axezi pe mobilier multifuncțional cu design simplu.

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

Curajoșii minimaliști au întotdeauna în minte ideea „less is more”. Ei sunt întotdeauna încântați de culorile neutre (gri, bej, alb, negru) și spațiile neaglomerate de obiecte decorative.Fiind relativ nou, apărut în anii 70, stilul minimalist e încă preferat de mulți dintre noi. Deși pare ușor de realizat, acesta necesită o personalitate cu simțul estetic foarte dezvoltat, o gândire uneori neconvențională, și nu în ultimul rând, un curaj și o rigoare, pentru că acest stil are nevoie de atenție la detalii.

Elementele de mobilă folosite sunt cele esențiale, indispensabile, creând un spațiu extrem de aerisit. Atunci când amenajăm spațiul în stilul minimalist, trebuie să ținem cont de: simplitatea formelor, funcționalitatea pieselor de mobilier, finisajele cât mai simple, spațiile albe și luminoase și minimizarea elementelor decorative.

Amenajări interioare - Dacă ești o fire cu spirit de aventură…

Cuvintele cheie care definesc exploratorul urban, o personalitate mereu pe fugă dar mereu în trend, cu spirit de aventură, prinsă în haosul marilor orașe, sunt: un stil de viață practic. Caracterizat prin ordine, însă nelipsit de artificii elegante și mici detalii decorative, stilul urban în amenajarea casei se folosește în principal de culori inspirate din natură (bej, gri) și contrastante (albastru).

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

Printre materialele folosite se regăsește sticla (pentru efectul de transparență) și oțelul, pentru duritate. Influențe contemporane, moderne și industriale se resimt în amenajarea unei case în acest stil.

Acest stil e caracteristic persoanelor extrovertite. Persoanele extrovertite adoră să fie înconjurate de prieteni și de aceea ar fi bine să-și conceapă decorul conștienți fiind că vor avea mereu casa plină de oaspeți. Cea mai bună alegere pentru ei o reprezintă amenajările de tip open space, cu bucătăria și livingul reunite într-o singură încăpere. Un spirit și o personalitate îndrăgostită de tot ceea ce înseamnă cosmopolitan, poate prefera elemente industriale în designul interior, inspirate din aspectul marilor orașe.

Amenajări interioare - Dacă ești o fire ce iubește luxul…

Personalitățile care au o pasiune pentru lucrurile sofisticate, își exprimă autenticitatea, când vine vorba de designul interior, prin alegerea unui decor îndrăzneț și a pieselor de mobilă impunătoare, adesea avangardiste. Generația tânără, în special, dar nu numai, are această îndrăzneală de a ieși din tipare și de a decora o casă în stil neconvențional, încercând să anticipeze trendurile în materie de design și artă.

Amenajări interioare. Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate

Printre elementele definitorii amenajării unei case în acest stil, se numără folosirea metalelor, a culorilor puternice, a detaliilor opulente, elegante și, în general, a tot ceea ce un minimalist sau un romantic nu ar folosi. Așadar, o idee bună ar fi să combini nuanțe metalice cu mult negru și culori puternice (roșu), folosește elemente „fabuloase” și „glam”.

Citește și:

Amenajarea casei: Ce culori se poartă în 2019, în amenajări interioare | FOTO

4 reguli importante în amenajări interioare. Orice pasionat de design interior trebuie să le știe

Ce mobilă se poartă în 2019. Topul tendințelor în amenajări interioare

Sursă foto: pinterest.com

Recomandari