Când se folosește polistirenul expandat?

Este știut faptul că lucrarea de termoizolare a casei este o investiție cu beneficii pe termen lung. Locuința este călduroasă iarna și răcoroasă în timpul verilor caniculare. În plus, facturile mai mici lună de lună, an de an, reprezintă o economie semnificativă de bani. Prin urmare, oricine își construiește o casă vrea și un sistem de izolație eficient.

Când se folosește polistirenul expandat?

Polistirenul este un material folosit pe scară largă, care oferă avantaje importante beneficiarului proiectului (preț mai mic, montare ușoară). Dar, pentru o izolare corectă este important să fie folosit materialul corespunzător.

Astfel, apare întrebarea când poate fi folosit polistirenul expandat. Există două tipuri de polistiren, expandat și extrudat (cu proprietăți diferite). Multe persoane cred că polistirenul expandat se folosește la interior, iar cel extrudat la exterior. Este greșit ca cele două materiale să fie privite din această perspectivă. Despre polistiren expandat, caracteristicile și zonele casei unde se recomandă a fi folosit vei afla din acest articol.

Izolația pereților exteriori

Pentru izolarea fațadei va trebui să folosești polistiren expandat și nu extrudat. Acest lucru se datorează calității polistirenului expandat de a fi permeabil la vaporii de apă (așa numita capacitate a pereților de a respira). Pentru că vaporii de apă acumulați în casă sunt lăsați să iasă în atmosferă prin pereți, se reduce în mod semnificativ riscul apariției mucegaiului și a igrasiei.

În plus, polistirenul expandat are stabilitate termică, ceea ce îl face să nu își modifice dimensiunile la temperaturile ridicate la care vara sunt expuși pereții exteriori ai casei.

Izolația pereților interiori

Polistirenul expandat are o rezistență mecanică mai mică decât a polistirenului extrudat. Acest lucru înseamnă că se caracterizează printr-o rezistență mai slabă în fața șocurilor, loviturilor sau a încărcărilor mecanice mari. Prin urmare, pentru izolarea pereților interiori se va alege polistiren expandat. Ține cont că există diferite grade rezistență la compresiune, care îți sunt semnalate pe ambalaj: EPS 50, EPS 60, EPS 70, EPS 80 s.a. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât rezistența la compresiune a acelui polistiren expandat este mai ridicată.

De exemplu, polistirenul expandat EPS 50 poate fi utilizat la izolarea pereților de interior, care nu sunt expuși șocurilor, în timp ce pentru izolarea fațadei se va alege EPS 70 sau 80, rezistent la condiții meteo extreme, precum vânt puternic sau grindină.

Nu se va folosi polistiren expandat pentru izolarea fundațiilor sau a soclurilor, pentru astfel de lucrări fiind obligatorie utilizarea polistirenului extrudat, care are o rezistență mecanică superioară.

Izolația mansardei

Utilizarea unui material corespunzător pentru izolarea mansardei, va reduce de asemenea costurile cu încălzirea și răcirea. Desigur, trebuie evitate erorile de aplicare. Din cauza unei manopere necorespunzătoare pot apărea goluri de aer. Avantajul este că polistirenul se aplică cu precizie, datorită faptului că este ușor de tăiat și de manevrat.

Pentru izolația mansardei vei folosi polistiren expandat care are pe etichetă EPS 50 sau EPS 60 (valoarea rezistenței la șocuri mecanice).

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf si anamaria prodan care il tine in brate pe bebeto
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
colaj de fotografii cu rapperita lizzo acoeprit de o plasa mov
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Mai multe articole

Izolația acoperișului înclinat (sau tip șarpantă)

Mai mult de 25% din căldura unei case se pierde printr-un acoperiș care nu este termoizolat corespunzător. Pentru acoperișul înclinat poți folosi ca material de izolație polistirenul expandat, care se montează între căpriori. Foarte important, înainte de montarea polistirenului va fi instalată o folie hidroizolatoare. Aceasta nu va permite accesul umezelii la plăcile de polistiren. Totodată, se recomandă și montarea unei bariere de vapori și abia apoi, la final, proiectul de izolare se va incheia cu procesul placării cu plăci de gips-carton (peste care se va aplica finisajul dorit).

Folosește polistirenul expandat pentru zonele în care acest material se recomandă, dat fiind proprietățiile sale și nu-l confunda cu cel extrudat. În felul acesta te vei bucura de un termosistem eficient, corect executat.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri