Antena Căutare

Cum să-ți construiești singur un grătar de grădină din cărămidă, pas cu pas. Video

Un grătar de grădină din cărămidă este tot ce ai nevoie vara asta pentru a anima petrecerile cu prietenii. Iată cum poți să îți construiești singur grătarul, pas cu pas.

Un grătar de grădină din cărămidă este tot ce ai nevoie vara asta pentru a anima petrecerile cu prietenii. Iată cum poți să îți construiești singur grătarul, pas cu pas.

Serile de vară sunt pentru relaxarea de după job, alături de prieteni sau familie, în grădină la un grătar. Dacă grătarul tău electric nu mai pare o idee bună și dacă ai suficient spațiu în grădină, ai putea încerca să îți construiești singur un grătar de grădină din cărămidă.

Acest lucru îți va permite să te bucuri și mai mult de mâncarea gătită. Fie că ești începător sau avansat în astfel de îndeletniciri, îți poți construi fără probleme un grătar care să îți satisfacă nevoile.

Cum să îți construiești singur un grătar de grădină

Cum să-ți construiești singur un grătar de grădină din cărămidă, pas cu pas. Video

Chiar dacă poate părea extrem de complex, sunt câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rezultatul dorit. Mai întâi trebuie să stabilești dimensiunile grătarului. Pentru a afla acest lucru așază pe sol, în formă dreptunghiulară, câteva cărămizi. În funcție de cât de mare alegi să fie grillul. Partea din cărămidă a construcției trebuie să acopere acea zonă.

Nu uita să lași puțin spațiu și pentru o zonă de lucru și pentru depozitarea lemnelor de foc. În general, 9-11 cărămizi în înălțime sunt suficiente pentru a stabili cât de înalt va fi grătarul.

Când vine vorba de dimensiunile grătarului, și acestea variază în funcție de nevoile tale. Dacă ai o familie numeroasă sau vrei să chemi mulți prieteni și ai o grădină mare, un grătar cu o lățime de 70 cm și o adâncime de 40 cm este suficient.

De asemenea, înainte de a face drumul la magazin sau de a comanda online, trebuie să te asiguri că alegi materiale rezistente la căldură și umiditate. Aici poți găsi nu doar cărămizi refractare (care nu cedează la temperaturi înalte), ci și cărămizi speciale pentru crearea coșului de fum. Alegând doar materiale de calitate nu vei da doar valoare estetică acestei construcții, ci vei și prelungi viața grătarului tău de grădină, odată finalizat.

Etapele construirii unui grătar de grădină

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Construirea unui grătar presupune urmarea unor instrucțiuni clare ce te vor ajuta să obții rezultatul dorit. Nu trebuie să fi neapărat creativ sau îndemânatic atunci când vine vorba de construcții. Tor ce trebuie este să nu uiți una dintre următoarele etape.

  • turnarea fundației
  • ridicarea zidurilor grătarului
  • turnarea plăcii pentru vatra grătarului
  • construirea cuptorului grătarului
  • construirea coșului de fum
  • construirea spațiilor adiacente
  • construirea unui acoperiș sau umbrar
  • finisarea și decorarea grătarului.

Înainte de a începe să faci mortarul, este important să fii echipat corespunzător. Trebuie să porți o pereche de mănuși speciale și o pereche de ochelari de protecție care îți vor fi utili atunci când vei tăia cărămizile.

Turnarea fundației

Fundația poate fi turnată în două moduri: prin îndepărtarea unei porțiuni de pământ cu ajutorul unei sape și al unei lopeți sau prin construirea cofrajului deasupra pământului. Dacă alegi să construiești deasupra pământului, vei avea avantaje mai ales practice atunci când plouă. Cu toate acestea, îngroparea bazei în pământ are în primul rând un beneficiu estetic.

Pentru a stabili cât de dreaptă este fundația, trebuie să utilizezi un boloboc pe care să îl așezi pe betonul umed. Astfel, se va continua nivelarea până în momentul în care bula de aer se va poziționa la mijloc. Lasă betonul să se usuce pentru 48 de ore. Avantajul de a construi grătarul pe timp de vară este că s-ar putea să dureze ceva mai puțin.

Ridicarea zidurilor grătarului

Zidurile grătarului pot fi construite din 2 tipuri de materiale: din BCA sau din cărămidă. Dacă alegi zidurile din beton galvanizat, vei avea mai puțin de așteptat pentru legarea construcției. Pe de altă parte, cărămizile au un efect estetic ceva mai plăcut, chiar dacă ai mai mult de muncit. Experții spun că munca ta va fi răsplătită în momentul în care vei vedea rezultatul final.

Cărămizile vor fi lipite unele de altele cu ajutorul mortarului, un amestec format din ciment, nisip și apă . La fiecare nivel trebuie folosit bolobocul pentru a te asigura că totul este drept. În cazul în care nu este drept, vei folosi rindeaua pentru rașchetare. După ce liantul s-a uscat, poți folosi peria rigidă pentru a elimina surplusul de mortar. La finalul construcției vei șlefui toate cărămizile cu ajutorul polizorului unghiular.

Turnarea plăcii pentru vatra grătarului

Pentru a construi placa pentru vatra grătarului va trebui să realizezi un nou cofraj cu o lungime de aproximativ 2 m și o lățime de 80 cm, drept, cu laturile egale. Pe fundul acestuia se așază o bară de fier-beton care va asigura o susținere suplimentară a grătarului. După crearea betonului, acesta se va turna în acest cofraj și se va nivela cu o mistrie până când totul este drept. Apoi, din nou va trebui să verifici cu bolobocul. Din păcate, betonul combinat cu bara de fier-beton se usucă destul de greu, așa că vei avea de așteptat aproximativ o săptămână pentru a continua construcția.

Construirea cuptorului grătarului de grădină

Cuptorul grătarului se construiește integral din cărămidă refractară ce are o rezistență ridicată la temperaturi înalte. Cărămizile vor fi dispuse sub forma literei „n” privită din lateral, vor fi lipite cu ajutorul unui nou amestec de mortar și se va păstra liniaritatea la fiecare nivel cu ajutorul bolobocului. După uscare, trebuie să faci un acoperiș tot din cărămizi în formă dreaptă sau în arc de cerc, lăsând loc pentru coșul de fum.

Construirea coșului de fum

Coșul de fum se construiește fie din cărămizi clasice, fie ceva mai mari, cu o gaură în mijloc, care se lipesc una de alta cu ajutorul mortarului. Excesul de mortar se îndepărtează cu peria rigidă, mai întâi, și cu polizorul unghiular la final.

Construirea spațiilor adiacente

Existența mai multor ziduri laterale construite ceva mai devreme se va dovedi extrem de utilă dacă vrei să îți depozitezi sacul de cărbuni sau să îți rezervi un mic spațiu pe post de bucătărie exterioară.

Construirea unui acoperiș sau a unui umbrar pentru grătarul de grădină

Construit din lemn sau o combinație de lemn și tablă pentru acoperiș, tratate în prealabil cu un lac ignifug, acoperișul pentru grătarul tău este opțional. Dacă vrei să poți face grătar și atunci când plouă, un acoperiș este ideal. De asemenea, acesta îți va fi de folos și pentru a proteja grătarul de intemperii. Vei avea nevoie de scânduri, cuie și rindea. Bolobocul trebuie utilizat și în acest caz, pentru că vei dori ca la final totul să fie drept.

Finisarea și decorarea grătarului

După ce ai terminat cu placa de beton, cu zidurile din cărămidă, cu grillul, dar și cu hornul, a venit vremea să arunci o ultimă privire peste toată lucrarea, în ansamblul ei. Acum vei elimina surplusul de mortar și vei netezi pereții cu ajutorul polizorului unghiular. Șterge încă o dată gresia sau faianța și mătură în zona în care vei depozita cărbunii sau lemnele. Pune câțiva cărbuni și dă foc pentru a testa grătarul. Dacă totul decurge cum trebuie, atunci poți fi mândru de grătarul de grădină pe care l-ai construit.

Citește și:

Ai nevoie de autorizație pentru un grătar de grădină? Ce spune IGSU

Amenajarea grădinii de vară: Cum alegi hamacul potrivit pentru relaxare totală

Sursă foto: pinterest.com

Renovare apartament. Cât te costă, principalele etape și sfaturi utile... Casa de 500 de dolari îți arată că totul este posibil, când iubești natura...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x