Căutare Live

Produsul comun din gospodărie care poate preveni formarea mucegaiului și a condensării. Ce spun experții

Mucegaiul este unul dintre cei mai mari dușmani în orice gospodărie și poate fi extrem de dificil să scapi de această probleme. Experții au explicat care e cea mai simplă metodă.

Mucegaiul este unul dintre cei mai mari dușmani în orice gospodărie și poate fi extrem de dificil să scapi de această probleme. Experții au explicat care e cea mai simplă metodă.

Shutterstock

Mulți dintre noi nu ne dăm seama că rezolvarea stră într-un produs extrem de comun în orice gospodărie. Specialiștii spun că mulți dintre noi avem acasă acest produs și de cele mai multe ori îl aruncăm fără ca măcar să îl folosim.

Acets produs va ajuta la prevenirea apariției condensării și a mucegaiului. Mucegaiul se formează din cauza excesului de umiditate, în special la garniture de la fereastră. Vremea rece și umedă poate ajuta împrăștierea mucegaiului care ar putea găsi acest mediu unul propice pentru dezvoltarea sa.

Cum poți preveni apariția mucegaiului cu un produs simplu

În spațiile nearisite și neventilate, mucegaiul înflorește rapid și e dificil să scăpați de el, indiferent de soluțiile folosite. Uneori, după o vreme mucegaiul revine în aceleași locuri, chiar dacă inițial părea că dispăruse.

Citește și: Ce poți face cu lucrurile pe care nu le mai folosești, dar sunt într-o stare bună

Uneori e dificil să găsești cauza mucegaiului, în special când acesta reapare. Dacă nu e eliminat imediat, mucegaiul poate dăuna stării de sănătate și poate cauza astm sau eczema pe piele.

Iată cum explică specialiștii că poate fi înlăturată umezeala și condensul din casă. Pachețelele de silicat pe care le găsim în toate noile achiziții sunt răspunsul. Atunci când cumpărăm haine, încălțări sau produse noi, fiecare vine cu pliculețe de silicat gel. Ele sunt puse de producători pentru a preveni umezeala, care ar putea dăuna produsului.

Ce minuni pot face pliculețele cu silicat gel

Specialiștii ne sfătuiesc să păstrăm toate aceste pachețele de silicat gel din cutiile cu încălțăminte pentru că ne pot fi de ajutor. Dacă pui pe marginea pervazului câteva astfel de pliculețe, atunci condensul care se va scurge pe geam, va fi absorbit în acest silicat, prevenind formarea mucegaiului la rosturi sau garnituri.

Citește și: Cum cureți rapid tigaia sau oala de negreală dacă ai ars mâncarea. Scapi ușor de murdărie cu ingredintele pe care le ai in casa

Aceste pachețele minuscule care inițial par că nu au nicio întrebuințare sunt mai utile decât am crede, potrivit The Sun. Silicatul gel de la interior poate fi scos pe pervaazul ferestrei sau pus în baie, acolo unde știm că se acumulează umezeala.

Astfel, silicatul va absorbi umiditatea, prevenind formarea mucegaiului. Unii oameni aleg să pună aceste pliculețe lângă lamele de ras sau în cutiile cu scule pentru a preveni formarea ruginei.

Cu toate acestea, este important ca aceste pliculețe cu silicat gel să fie ținute departe de copii pentru că pot fi dăunatoare dacă sunt ingerate.

Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x