Trandafiri în ghiveci. Cum îi îngrijești pentru o înflorire abundentă

Trandafirii în ghiveci pot fi o alternativă pentru iubitorii de trndafiri care nu au o curte unde să-i cultive. Îngrijirea trandafirilor este importantă pentru a beneficia cât mai mult de frumusețea acestor flori.

Trandafiri ghiveci

Trandafirii în ghiveci pot fi o alternativă pentru iubitorii de trndafiri care nu au o curte unde să-i cultive. Îngrijirea trandafirilor este importantă pentru a beneficia cât mai mult de frumusețea acestor flori.

Destul de mulți oameni, iubitori de flori, sunt reticeți când este vorba de a ține trandafiri în ghiveci, în casă, tocmai pentru că ne imaginăm că aceștia nu pot să trăiască bine decât în grădină, afară. Cu toate acestea variantele de trandafiri pitici pentru ghiveci sunt minunați în zilele de toamnă și iarnă.

Îngrijirea trandafirilor la ghiveci toamna și iarna

  • Trandafirii în ghiveci au nevoie de un vas mai mare decât obișnuit. Este ideal un vas cu gură mai largă de adâncime ceva mai mare decât are pamatul din ghiveciul în care am cumpărat trandafirul.
  • Trandafirii au nevoie de un sol special. Este foarte bun pământul pentru flori, dar este foarte bine dacă îl poți amestecă cu o parte nisip și două părți pământ înainte de a pune rădăcinile trandafirului. Fiind vorba despre o plantă care stă în ghiveci are neapărată nevoie de un îngrășământ special pentru trandafiri, pe care îl poți găsi în orice florărie. Este foarte important să respecți dozajul și ritmul fertilizărilor. În schimb o să primești multe, multe flori!
  • Trandafirul pitic, va sta bine în orice ghiveci, dar trebuie să ții cont de faptul că cele de plastic au tendința de a reține umezeală iar umezeală în exces nu e tocmai o idee bună pentru rădăcinile trandafirilor. Vasul din ceramic este poroase, permițând apei să se evapore ușor și să iasă prin pereții săi. Asta presupune o uscare rapidă și excesiva a pământului. Așa că trebuie găsit un echilibru. În vasele ceramice udatul trebuie făcut mai des iar solul bine controlat înainte de a udă trandafirul, iar în cele de plastic este ideal să așezi un rând de pietre la bază înainte de a pune pământul pentru a permite apei în exces să dreneze ușor.
  • Trandafirii pot fi atacați de numeroase boli. Mucegai gri, mucegai negru, făinare și altele. Interesant este că leacul tuturor bolilor trandafirilor stă în soare și apa. O tufă de trandafiri care va crește în soare nu se va îmbolnăvii niciodată, după cum cele care sunt udate corect și constant vor face cele mai frumoase flori.

Lucruri inedite despre trandafiri

  • Niciodată nu planta un trandafir nou în locul unde s-a ucat și a murit alt trandafir. Locul trebuie lăsat gol cel puțin un an, iar solul complet împrospătat. Se spune că nici un trandafir nu crește în locul unde s-a uscat.
  • Există o metodă foarte simplă pentru a ști dacă un trandafir este arbust sau dacă este trandafir cățărător: forma spinilor. Trandafirii urcători au vârful orientat înapoi, și funcționează că niște cârlige, în timp ce trandafirii arbust au vârful spinului orientat în sus.
  • Trandafirii englezești sunt cel mai apreciați, dar primii care au făcut o grădină de trandafiri au fost francezii. Impărăteasa Josephine plantat primul trandafir în ceea ce urmă să fie prima grădină de trandafiri din lume, la sfârșitul anilor 1700. Grădină are peste 250 de soiuri de trandafiri și este una dintre cele mai bogate grădini de trandafiri chiar și în ziua de azi.

Ce simbolizează culoarea trandafirilor

  • Culoarea trandafirilor spune povești. Când oferi trandafiri trebuie să alegi cu foarte mare atenție culoarea acestora. În timp ce roșu înseamnă iubire, alb, puritate, galben este mesajul pentru o prietenie de durată, care nu se va transforma niciodată în dragoste.

Citește și: Sirop de trandafir. Rețetă ușor de preparat în casă

A înfipt un trandafir într-un cartof și a așteptat! Ce a observat femeia, în scurt timp

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri