Ce beneficii are înfășatul pentru ca bebelușul să doarmă liniștit

Ce beneficii are înfășatul pentru ca bebelușul să doarmă liniștit

Am întâlnit atât de mulți părinți care mi-au spus că ar face orice pentru găsi o soluție ca cel mic să poată avea un somn odihnitor, iar ei să nu mai fie atât de stresați! Mi-au trimis mesaje atât pe pagina de socializare, cât și pe blogul meu, www.elacraciun.ro. Înfășatul corect al micuțului ajută foarte mult! Însă, dacă este realizat incorect poate face și rău.

Pe mine m-a ajutat mult prietena mea din America, Adriana Bachmann, newborn specialist, cea care m-a învățat, printre altele, și cum să înfaș corect bebelușul. Cei doi copii ai mei mai mici, Alesia și Nicholas, au reușit să aibă un program de somn bine definit și ore stricte de masă, reușind să crească sănătos, liniștiți și echilibrați.

Când am anunțat lansarea colecției Comfort by JANE, v-am spus că vedeta colecției este cu siguranță păturica de înfășat și v-am promis că o să revin cu mai multe informații despre înfășat, beneficiile acestuia și felul în care mi-a schimbat mie viața.🎈🎉⁣ ⁣ Deși Nicholas este acum măricel, are un an jumătate, în continuare, cele mai multe întrebări pe care le primesc de la mămici sunt legate de somnul lui. Cum doarme singur, cum doarme atât de mult, cum doarme în camera lui.⁣ ⁣ Din primele săptămâni, i-am format lui Nicholas un program de odihnă și niște obiceiuri pe care le asocia cu somnul: îl înfășam, îi dădeam suzeta și făceam întuneric în cameră. În câteva minute adormea și se mai trezea abia a doua zi dimineața. Avea un somn profund și liniștit, iar dacă se întâmpla să se trezească peste noapte pentru câteva minute, se liniștea singur și adormea la loc.⁣ ⁣ Care sunt beneficiile înfășatului:⁣ ⁣ ❤️ Infașatul imita mângâierea / atingerea⁣ ❤️ Infașatul moderează reflexul Moro⁣ ❤️ Infașatul atenuează disconfortul provocat de colici⁣ ❤️ Infașatul asigură o temperatură optimă bebelușului⁣ ⁣ Mai multe găsiți pe blog. Link in bio 💋

A post shared by Ela Craciun (@elacraciun) on

M-am documentat mult în ultimii ani referitor la beneficiile înfășatului și am conceput un tip de pătură din bumbac organic ce are un mecanism eficient de înfășare a bebelușului. Micuțul va simți o stare de calm și siguranță, similară perioadei în care se afla în burta mămicii, va avea o temperatură constantă, fără să îi fie prea cald sau prea rece, iar pătura nu se va desfășura în timpul somnului. Bebelușul va avea libertatea de mișcare esențială pentru dezvoltarea șoldurilor și a spatelui. Multe mămici mi-au scris că își doresc acest lucru, iar acum pătura se poate cumpăra și de pe blogul meu.

Beneficiile înfășatului

• Calmează bebelușii

• Imită mângâierea, atingerea

• Face mai suportabilă tranziția din burtica mamei spre lumea exterioară.

• Recrează sentimentul de siguranță și confort din burtica mamei.

• Unii terapeuți spun că înfășatul poate dezvolta sistemul tactil al bebelușilor în asa fel încât aceștia să fie confortabili dacă sunt atinși.

• Prin înfășare, se pot evita mișcările spontane și implicit trezirea bebelusilor, fiind astfel asigurat un somn mai liniștit.

• Atenuează disconfortul provocat de colici. Presiunea ușoară exercitată prin înfășare poate avea un efect terapeutic asupra unui copil suferind de colici.

• Asigură o temperatură optimă bebelușului.

• Atenție! Înfășatul dublu, cu pături obișnuite, este un real pericol, crescând numărul cazurilor de supraîncălzire și al celor de deces ca urmare a sindromului morții subite.

• Înfășat și cu brațele imobilizate, bebelușii sunt împiedicați să-și tragă pătura sau hainele peste față și să intervină pericolul sufocării și al morții subite.

• Având în vedere că poziția cea mai potrivită pentru somn este întins pe spate, un bebeluș înfășat, incapabil să se rostogolească, va avea mai puține riscuri și astfel va fi în siguranță.

• Nu în ultimul rând, a avea un bebeluș odihnit, liniștit și plin de viață înseamnă și părinți la rândul lor odihniți, nestresați, care pot lucra de acasă și care se bucură de fiecare clipă petrecută alături de copil.

Pe lângă pătura pentru înfășat, am mai inclus în noua colecție și pijamale pentru bebeluși și scutece multifuncționale, toate din materiale organice.

De când l-am născut pe Nicholas, una dintre preocupările mele principale a fost să le ajut și pe celelalte mame să aibă bebeluși liniștiți și fericiți. Pe primul loc în lista mea de dorințe a fost păturica de înfășat, pentru că somnul joacă un rol extrem de important în dezvoltarea fizică, psihică și a creierului bebelușului. Totul se întâmplă în somn și de aceea e important să doarmă bine și să aibă o rutină de somn sănătoasă.

Întreaga colecție cuprinde produse esențiale pentru bebeluși, cu un design scandinav deosebit, o calitate superioară și eficientă, iar în cadrul producției și a ambalarii acordăm o atenție deosebită mediului înconjurător.

Produsele sunt fabricate în Europa, din materiale organice, special alese pentru a oferi bebelușilor protecția de care are nevoie pielea lor sensibilă.

Ultimele știri