Antena Căutare

Ce să faci pentru ca orezul să nu se mai lipească de fundul oalei. Trucul din bucătărie pe care îl vei folosi mereu!

Deși este un tip de mâncare versatilă, care poate fi inclusă, cu ușurință, într-o mulțime de rețete, orezul îți poate da mari bătăi de cap atunci când se lipește de fundul oalei și trebuie să cureți recipientul. Iată ce la ce truc să apelezi ca să nu se mai întâmple asta!

Ce să faci pentru ca orezul să nu se mai lipească de fundul oalei. Trucul din bucătărie care nu va da greș! Galerie
Ce să faci pentru ca orezul să nu se mai lipească de fundul oalei. Trucul din bucătărie care nu va da greș! | Shutterstock

Fie că îl servim sub formă de garnitură, desert sau chiar ca ingredient în diverse preparate, fiecare dintre noi am gătit orezul într-o combinație.

Însă, experiența de la final cu acest preparat ne poate face să îl evităm ca opțiune. Din fericire, însă, există un truc care ne scapă de problema oalelor greu de curățat. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Desert fără coacere, în doar câteva minute. Cea mai bună prăjitură cu biscuiți și două tipuri de cremă

Ce să faci ca orezul să nu se mai lipească de fundul oalei. Trucul din bucătărie care nu va da greș!

Indiferent de cât de des sau rar îl gătești, orezul devine un fel principal greu de digerat și nu ne referim aici la stomac! În majoritatea cazurilor, acesta se lipește de fundul oalei, iar, dacă nu avem grijă, întreaga mâncare poate fi ruinată.

Tot ce trebuie să faci în acest caz este să fii atent, în primul rând, la ce fel de vas folosești, potrivit ego.ro, citat de click.ro. Deși nu multă lume știe asta, atunci când prepari orezul, trebuie să folosești oale cu înveliș ceramic sau din inox ori teflon.

De asemenea, orezul trebuie să fie amestecat constant pentru a evita riscul de a se lipi de fundul oalei.

O altă precizare ține de timpul de fierbere. Gospodinele spun că orezul nu trebuie lăsat pe foc mai mult de 12 minute, întrucât există riscul să se lipească.

Cum trebuie pregătit orezul înainte de fierbere

Un alt sfat și poate cel mai important pentru a evita bătăile de cap de la final este să clătești orezul de câteva ori cu apă rece, înainte de a-l pune la fiert, potrivit surselor citate mai sus. Acest lucru va mai elimina din nivelul de amidon din boabele de orez, iar ele nu se vor mai lipi de fundul oalei.

Un alt aspect de care trebuie să se țină cont atunci când se pune orezul la fiert este cantitatea de apă care se folosește. Orezul absoarbe foarte multă apă în timpul fierberii, iar raportul ideal între cele două ingrediente trebuie să fie de 1:2.

Sau, mai simplu, dacă pui la fiert 100 de grame de orez, trebuie să folosești 200 de ml de apă, potrivit celor două surse citate mai sus.

Citește și: Rețeta secretă pentru cele mai crocante și suculente chiftele. Ce ingredient să adaugi în compoziție pentru un plus de savoare

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x