Orice gospodină își răsfață familia și apropiații cu chiftele și știe că acest preparat are nevoie de foarte multă dragoste pentru a ieși desăvârșit.
Cu toate acestea, pe lângă grija și ingredientele esențiale care compun rețeta principală a chiftelelor, bucătarii iscusiți au descoperit, în urma mai multor încercări, un ingredient care le face să fie perfecte. Iată despre ce este vorba!
Citește și: Rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023. Ce se mai mănâncă la această sărbătoare
Cum gătești cele mai gustoase chiftele. Ingredientul secret care oferă toată savoarea!
Chiftelele sunt ușor de preparat, fiind gustoase, dar și foarte aspectuoase. Însă, dacă vrei ca preparatul din farfurie să fie unul suculent, dar care să își păstreze aspectul crocant, bucătarii recomandă să adaugi un ingredient banal, dar de efect: laptele.
Proteinele din lapte se vor lega cu substanțele nutritive ale cărnii, ajutând la crearea unei structuri omogene și suculente, iar, datorită glucidelor, chifteluțele își vor păstra textura caramelizată, potrivit unei publicații online.
Însă, ține minte că trebuie folosit lapte integral sau un alt tip de lapte care nu are atât de multe grăsimi!
Ingrediente:
- 1/4 cană lapte,
- 1 ou,
- 1/2 cană pesmet,
- 500g carne tocată,
- 1 ceapă mică (tocată fin),
- 2 căței de usturoi (tocați fin),
- sare și piper (după gust),
- cimbru,
- mărar,
- chimen măcinat
- ulei de măsline (pentru uns tava).
Citește și: Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Cum se prepară cele mai suculente chiftele
Carnea tocată, alături de usturoi și ceapa tocată fin, se amestecă într-un bol de dimensiuni mari. În paralel, într-un alt castron, se va bate oul cu laptele, iar după ce aceste două ingrediente se omogenizează, conținutul se va adăuga în castronul cu carne, potrivit sursei citate mai sus.
După ce se amestecă toate ingredientele împreună, se încorporează și pesmetul, iar, cu ajutorul unei linguri de lemn, se amestecă, din nou, totul foarte bine. Ulterior, preparatul se va condimenta, după gust, cu sare și piper.
După ce am terminat cu pregătirea compoziției, se ia câte o bucată și se modelează în palmă pentru a căpăta forma dorită. Chiftelele se vor așeza într-o tavă unsă cu ulei de măsline, care va fi introdusă, ulterior, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.
După ce se scurge timpul, chiftelele pot fi scoase din cuptor și lăsate la răcit. Acestea pot fi servite alături de orice garnitură vă doriți. Poftă bună!
Rețeta simplă de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. De ce a ales celebrul bucătar să îmbunătățească desertul copil... Desert fără coacere, în doar câteva minute. Cea mai bună prăjitură cu biscuiți și două tipuri de cremă...