Dacă și tu ești fan/ă rețetelor de prăjitură cu biscuiți, ai ajuns în locul potrivit! Odată ce te-ai apucat să prepari desertul, poți da deoparte la frigider și, în tot acest timp, să te ocupi și de treburile importante pe care le ai. Așa cum ar spune bucătarii, e win-win!
Prăjitură cu biscuiți și două tipuri de cremă, un desert fără coacere. Care este rețeta
Deserturile pot fi o mare bătaie de cap uneori, mai ales dacă sunt multe ingrediente, iar cantitatea lor trebuie să fie una exactă.
Ei bine, de data asta, ai la îndemână și o rețetă mai simplă și cel puțin la fel de gustoasă ca una complexă. Gustul crocant al biscuiților, combinat cu cele două tipuri de cremă și glazura de ciocolată, toate acestea vor da o explozie de savoare.
Cu siguranță, odată ce va fi gata, cu toții vor mai cere încă o porție. Iată cum pregătești desertul.
Citește și: Prăjitura Fanta. Rețetă preparată cu suc proaspăt de portocale
Ingrediente
- 150 g biscuiți
- 80 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 30 g amidon
- 450 ml lapte
- 30 g unt
- 20 g cacao
- 90 g ciocolată neagră
- 60 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Într-o tavă de sticlă, 16 X 16 cm, așezi primul strat de biscuiți. Într-o cratiță, bați gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugi amidonul.
Torni laptele și omogenizezi. Dai vasul pe foc potrivit și amesteci constant până ce crema s-a îngroșat. Încorporezi untul. Stingi focul și, după ce crema s-a mai răcorit, o împarți în două boluri, iar într-una dintre ele pui cacaua.
Omogenizezi cu telul. Peste stratul de biscuiți din tavă, pui crema albă și întinzi cu o spatulă, în mod uniform. Completezi cu un alt strat de biscuiți. Adaugi crema de cacao, nivelezi, apoi dai tava la frigider cel puțin 30 de minute.
Topești ciocolata neagră și încorporezi frișca lichidă. Decorezi prăjitura de biscuiți cu glazură, apoi dai din nou la frigider.
Poți servi desertul cu un pahar de limonadă.
Poftă bună!
Rețeta secretă pentru cele mai crocante și suculente chiftele. Ce ingredient să adaugi în compoziție pentru un plus de s...