Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cum să scrii un articol pe Wikipedia, în 3 pași! Ce este interzis să publici

Vrei să scrii un articol pe Wikipedia, dar nu stii cum sa procedezi? Noi iti explicam pe indelete.

Vrei să scrii un articol pe Wikipedia, dar nu știi cum să procedezi? Noi îți explicăm pe îndelete.

Wikipedia. La 17 ani de la lansarea celei mai ample enciclopedii online, îți vom explica tot ce trebuie să știi despre modalitatea de a contribui la completarea informațiilor.

Pasul1. Îți creezi un cont pe enciclopedia online și îți alegi subiectul. Preferabil, unul despre care nu s-a mai scris. Articolele care nu au formatul bun sau care nu au link-uri poziţionate corect, ar putea fi eliminate sau modificate de către alţi utilizatori. Wikipedia primeşte contribuţii de la toţi oamenii, deci ai răbdare. Articolul tău va fi editat mai devreme sau mai târziu!

Pasul 2. Dacă niciun articol nu există despre un subiect, ori eşti norocos să ştii mai multe despre ceva care nu e cunoscut de multă lume, atunci ai un un subiect de interes.

Pasul 3. Analizează dacă merită să intre într-o enciclopedie și Creează-ţi o pagină pentru userul tău și poți încpe să scrii în partea inferioară a profilului tău, după care salvează textul.

Ce este interzis să publici pe Wikipedia

Pe Wikipedia, nu ai voie să postezi articole despre tine, despre prietenii tăi sau despre o afacere personală.

Nu ai voie să îți adaugi prietenii pe Wikipedia, iar dacă articolul tău va fi scos, vei fi blocat și nu vei mai face postări viitoare.

Trebuie să te asiguri că ceea ce vrei să scrii este interesant, altminteri enciclopedia își rezervă dreptul de a nu publica.

Nu ai voie să faci publicitate sau sau să faci lobby pentru o idee, persoana sau instituție.

Recent, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a publicat pe site-ul WikiTribune.com un ghid despre cum se scrie un articol interesant, publicabil, care să respecte noile tendințe împotriva știrilor și informațiilor false.

sursă: wikipedia.org, wikitribune.com, adevarul.ro

Recomandari