Antena Căutare

15 ianuarie, Ziua Wikipedia. La mulți ani, fondatorului Jimmy Wales: ”Nu regret că sunt cel mai sărac dintre miliardari”

15 ianuarie, Ziua Wikipedia. La mulți ani, fondatorului Jimmy Wales, care, în urmă cu 17 ani, punea baezele celui mai îndrăzneț proiect cultural în online: Wikipedia.

15 ianuarie, Ziua Wikipedia. La mulți ani, fondatorului Jimmy Wales, care, în urmă cu 17 ani, punea bazele celui mai îndrăzneț proiect cultural în online: Wikipedia.

15 ianuarie, Ziua Wikipedia. La mulți ani. Jimmy Wales este unul dintre cei mai influenți oameni din online. Alături de Larry Sanger, acesta a creat cea mai vastă enciclopedie online. Comparativ cu granzii Zuckerberg și Bill Gates, ”Jimbo”, după cum îl strigă apropiații, se declară cel mai ”sărac dintre miliardari”.

Totul pornește de la refuzul său de a scoate profit atât din Wikipedia, cât și din WikiTRIBUNE, noul său proiect menit să combată fenomenul de ”fake news”.

Citește și: Cum să scrii un articol pe Wikipedia, în 3 pași! Ce este interzis să publici

Întrebat deseori dacă și când are de gând să facă profit de pe urma Wikipedia, Jimmy Wales a declarat: ”Nu regret că sunt cel mai sărac dintre miliardari. Viața mea e interesantă, mă întâlnesc cu tot felul de oameni. Nu sunt o persoană foarte motivate de bani”, a declarat ”Jimbo” într-un interviu acordat telegraph.co.uk. Totuși, acesta a mențioat că îl admiră pe fondatorul facebook Mark Zuckerberg, pe care îl vede în viitor ca pe noul Bill Gates, mutându-se de la Facebook, la o cauză mai măreață.

15 ianuarie, Ziua Wikipedia. La mulți ani, fondatorului Jimmy Wales: ”Nu regret că sunt cel mai sărac dintre miliardari”

Fondatorul Wikipedia și soția sa, Kate Garvey, hepta

Despre modestia omului de afaceri au aflat și românii, în urmă cu doi ani, când a venit să susțină o conferință în cadrul "McCann/ Thiess Conferences". Cei care l-au văzut susțin că, ”ditamai” omul de afaceri avea un telefon Huawei, în valoare de câteva zeci de dolari…

În ce privește viața personală, Jimmy este la a treia căsnicie cu Kate Garvey, specialist în Relații Publice.

Wikipedia ”supraviețuiește” doar din donații, informațiile livrate sunt gratuite și nu sunt acceptate reclame. Ar fi putut să urmeze exemplele afaceriștilor din Silicon Valley sau al competitorilor Facebook, Google, Microsoft, Yahoo etc., dar pentru el, omul de afaceri simplu din Alabama, banii sunt un mijloc, nu un scop.

În aprilie 2017, Jimmy Wales a lansat proiectul WikiTRIBUNE, un site de știri menit să combată informațiile false care se răspândesc în online.

15 IANUARIE ÎN ONLINE. Wikipedia a împlinit 17 ani. WikiTRIBUNE, arma lui Jimmy Wales contra fake news... Românii nu se dau în vânt după poeziile lui Mihai Eminescu. E prea siropos și infantil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x