1. Porumbul - devine delicios daca il pui la copt pe gratar. Dureaza intre 15 si 20 de minute pana incepe sa se rumeneasca. Porumbul copt poate fi servit ca garnitura sau simplu.
2. Dovleceii Zucchini - sunt dulci si foarte aromati. Taie-i in jumatate, pe lungime, unge-i cu putin ulei de masline si pune-i la copt, pe gratar. Sunt gata cand incep sa se inmoaie si sa se rumeneasca.
3. Sparanghelul - este o leguma extrem de sanatoasa care poate fi servita ca garnitura la orice preparat. Taie-i coditele, stropeste-l cu ulei de masline si lasa-l la copt intre 6 si 12 minute, in functie de grosimea lui.
4. Ciupercile - sunt ideale pentru gratar. Le poti coace intregi, sau taiate in rondele. Pune-le putina sare si ulei de masline si lasa-le pe foc timp de 15 - 20 de minute.
5. Ardeii - sunt ideali mai ales in frigarui. Cei rosii pot fi copti intregi si serviti cu putin ulei si otet.
6. Ceapa - poate fi servita alaturi de friptura de porc. O poti coace taiata in rondele si stropita cu putin ulei de masline.
7. Rosiile - coapte la gratar sunt un adevarat deliciu. Cu ele poti realiza cele mai bune sosuri pentru fripturi. Alege rosiile mai mici, pentru a se coace mai usor si mai repede.
8. Cartofii - pentru a-i gati pe gratar, trebuie sa ii fierbi in prealabil in putina apa cu sare. Cand s-au inmuiat, taie-i rondele, unge-i cu ulei de masline si condimente si lasa-i la copt pe gratar.
9. Anghinarea - desi este o leguma mai putin folosita in bucataria romaneasca, poate fi o garnitura foarte buna pentru friptura. Taie-i coada, rupe-o in jumatate si pune-o la copt stropita cu ulei.
10. Vinetele - pot fi adaugate la frigarui sau pot fi coapte separat. Curata vanata, insa mai lasa si putina coaja, tai-o rondele si pune-o pe gratar. Coapta, prinde un gust dulce extrem de delicios.
FOTO: joelens.blogspot.com
O treime din cuplurile casatorite din UK ajung sa divorteze, din cauza Facebook-ului... Cerere in casatorie extrema: Un canadian si-a dat foc pentru a-si surprinde iubita...