- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru ca oul sa nu se crape, se asaza intr-o cratita mica si se acopera din plin cu apa rece. Se lasa la foc iute 10 minute, daca vreti sa obtineti un ou fiert tare, sau 4 minute, daca va place cleios. Aveti grija sa nu lasati apa sa fiarba prea tare.
Ouale gatite in apa cu o zi inainte
De tinut minte daca intentionati sa preparati micul dejun pentru a doua zi. Se asaza la fiert o cratita mare plina cu apa si se aduce usor la punctul de fierbere. Se sparge intr-o cana un ou rece de la frigider. Se amesteca usor in apa cu o lingura si se lasa pana aproape s-a linistit, apoi se desarta oul in mijloc.
Se lasa la fiert 2 minute, apoi se scoate oul intr-un bol cu apa rece. Se repeta procesul pentru restul oualor pe care doriti sa le fierbeti, apoi se lasa la racorit in apa rece nu mai mult de o zi. Inainte de a se servi, se fierbe apa intr-o cratita mare, se desarta ouale si se lasa la fiert 1 minut - 1 minut si jumatate, dupa care se servesc imediat.
Salata 100 englezeasca
Se prajesc 2 felii de kaiser si cateva bucati de sangerete pana se rumenesc. Se adauga 1 lingura de ulei de masline si o lingurita de otet balsamic si se lasa sa fiarba inabusit aprox. 1 minut pana se face un sos. Amestecul se rastoarna peste o cantitate generoasa de frunze de salata verde si se amesteca cu 6 rosii cireasa injumatatite. Se adauga oua fierte in apa si se serveste cu paine.
Frittata cu chorizo
Se topeste in tigaie un cub de unt si se prajesc pentru cateva minute 250g de cartofi fierti taiati bucatele impreuna cu 85g de chorizo maruntit. Se adauga cateva fire de ceapa de tuns si 6 oua batute. Se prajeste omleta 2-4 minute pe aragaz pana se incheaga, apoi se baga in cuptorul gata incins si se rumeneste.
Oua cu ardei gras
Se curata de seminte cate o jumatate mare de ardei rosu de persoana. Se coace 10 minute pe o tava la 220ºC, cu partea carnoasa in sus.
Se umple fiecare jumatate cu 2 linguri pline de salsa proaspat, apoi se sparge deasupra un ou. Se presara parmezan si se lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute pana este gata si oul.
Spaghetti cu sunca si ou
Se fierb 100g de spaghetti conform instructiunilor de pe ambalaj. Se calesc cu putin ulei intr-o tigaie 2 hasme si un catel zdrobit de usturoi aprox. 5 minute. Se adauga 6 felii de sunca maruntite si se rumenesc, apoi se adauga pastele, 2 oua batute si o mana de parmezan ras. Se adauga din apa in care au fiert pastele pana cand ouale acopera celelalte ingrediente. Se serveste imediat, cu parmezan ras. Cantitati pentru o portie.
Mic dejun cu oua picante mexicane
Se calesc cu o lingura de ulei o ceapa rosie feliata si un ardei iute maruntit. Se adauga treptat 4 oua batute si se lasa cateva minute pana se fac scrob. Se condimenteaza si se asaza pe felii de paine prajita; se orneaza din belsug cu salsa din rosii si coriandru proaspat.
Maioneza cu lamaie si marar
Se amesteca la mixer un galbenus de ou cu putina pudra de mustar englezesc, apoi se adauga treptat 150ml de ulei de floarea-soarelui pana se obtine o maioneza groasa, de culoare deschisa. Se adauga o lingura de marar tocat, zeama de la o jumatate de lamaie verde si condimente. Ideal in combinatie cu sandvis de pui sau impreuna cu somon gatit la abur.
Orez rapid cu ou
Se incinge in wok o lingurita de ulei si se adauga 50g de mazare, 2 cepe de primavara feliate si 150g de orez fiert; se prajesc 4-5 minute. Se bate un ou cu o lingurita de sos de soia, se adauga peste amestecul de orez si se lasa pe foc amestecand 1 minut pana ce oul este facut.
Friganele
Se folosesc felii subtiri de briosa sau din painea dulce preferata. Se inmoaie feliile intr-un amestec format din 2 oua batute cu putin lapte si 2 linguri de zahar. Se topeste incet in tigaie un cub de unt si se prajesc feliile 2-3 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie. Se servesc alaturi de iaut si sirop de afine sau artar.
Citeste si Good Food Romania!
Cum sa iti pastrezi frumusetea mainilor... Reteta de Paste: Tagine de miel cu cartofi...