19 august - Mare sărbătoare pentru credincioși. La mulți ani sărbătoriților

Pe 19 august este mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox. La mulți ani sărbătoriților de ziua onomastică!

19 august la multi ani

Pe 19 august este mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox. La mulți ani sărbătoriților de ziua onomastică!

19 iunie este o zi importantă pentru credincioși. Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește pe sfântul Mucenic Andrei Stratilat, ofițer în armata imperială a Romei care și-a convertit oastea la creștinism. A plătit cu viața pentru faptele sale.

Canon de rugăciune către Mucenic Stratilat

Sfântul Andrei a fost ofițer în armată imperială a Romei, în vremea împăratului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adică de general, datorită rezultatelor sale. În anul 305, este nevoit să lupte împotrivă perșilor. Atât el cât și cei de sub comandă să, se vor rugă lui Hristos să-i ajute să iasă biruitori. Datorită rugăciunii lor, armată persana a fost înfrântă.

Când Andrei Stratilat a intrat biruitor în Antiohia, a fost denunțat că este creștin. Pentru că a mărturisit credința să în Hristos, a fost supus la multe chinuri. Datorită respectului de care se bucură, este eliberat din temnița cu scopul de a nu ridica mulțimea împotrivă armatei și de a caută împrejurări și motive pentru uciderea să. Aflând prin descoperire dumnezeiască de gândurile împăratului, și-a luat armată formată din două mii cinci sute nouăzeci și trei de militari de elită și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez din mâinile Episcopului Petru al Tarsisului.

Aici au fost prigoniți de autoritățile imperiale. Din cauza acestor persecuții, Generalul Andrei și armată sa au urcat în Munții Taurus. Armatele române i-au ajuns pe când ei se rugau într-un defileu din acei munți și i-a decapitat pe toți. Niciunul dintre ei nu s-a împotrivit, ci cu toții au primit cu bucurie moartea muceniceasca pentru Hristos.

Calendar ortdodox 19 iunie. La mulți ani, Andrei, Andreea! Semnificație nume

Numele Andrei și Andreea provin din limba greaca și înseamnă: bărbăție, curaj. Aceste nume ne spune că viața este o luptă cu ispite de tot felul, cu greutăți sau neputințe, cărora trebuie să le facem față cu bărbăție și curaj. Dar creștinul nu se luptă doar cu ispitele, ci și cu șine însuși, încercând prin tot ceea ce face, să fie un om tot mai bun – „Unde este sfințenie, acolo este și curaj.” – Sf. Ioan Gură de Aur. Să le urăm La mulți ani sărbătoriților - Andrei și Andreea!

surse: crestin ortodox.ro, itsybitsy.ro

Ultimele știri