Antena Căutare

3 lucruri pe care să le cunoști despre pardoseala din piatră naturală

În domeniul amenajărilor interioare, un trend tot mai popular în prezent este inserarea pietrei naturale, decorative. Și nu este de mirare. Pardoseala din piatră naturală are un aspect deosebit, este eco-friendly și întodeauna stilată.

În domeniul amenajărilor interioare, un trend tot mai popular în prezent este inserarea pietrei naturale, decorative. Și nu este de mirare. Pardoseala din piatră naturală are un aspect deosebit, este eco-friendly și întodeauna stilată.

În plus, spre deosebire de orice alt material, piatra decorativă te aduce mai aproape de natură, fiecare podea din acest material fiind unică.

1. Ce tipuri de piatră naturală există pentru podele?

Piatra naturală se împarte în mai multe categorii, având o gamă variată de modele pentru podele. Dintre acestea, menționăm: marmură, granit, travertin și ardezie.

Marmura este o alegere sofisticată și de obicei se regăsește în spațiile formale, având însă dezavantajul că se zgârie ușor. Această piatră poroasă este disponibilă în mai multe variante de culoare, în funcție de locul din care a fost extrasă.

Granitul, pe de altă parte, are sute de variante disponibile și este o piatră naturală decorativă potrivită mai degrabă pentru bucătării și băi, pentru că nu alunecă ușor și este rezistentă.

Travertinul este format din cristale metamorfozate și din această cauză este de multe ori confundat cu marmura. Un detaliu interesant despre această piatră este că, deși prețul este mai mic decât al marmurei, travertinul este uneori superior acesteia.

Ardezia este o piatră naturală decorativă rustică, disponibilă în piese de forme geometrice neregulate și se poate găsi de obicei în variantele următoare de culori: gri închis, roșu (nu foarte intens) și verde de intensitate medie.

2. Ce trebuie să știi despre montarea podelei din piatră naturală?

Atunci când montezi podeaua din piatră naturală trebuie să ții cont că este necesară înainte o sapă autonivelantă. Aceasta reprezintă nimic altceva decât un strat care trebuie aplicat când montăm piatra naturală, fiind extrem de utilă în cazul denivelărilor, oricât de mici ar fi acestea. Se mai numește și sapă de egalizare.

Cât despre procesul de aplicare al sapei autonivelante este bine de știut că acesta nu este unul complicat: Pur și simplu se amestecă pulberea formată din particule fine de ciment, nisipuri și minerale (adică sapa) cu apă curată și se aplică pe suprafața pe care se va monta podeaua pentru a avea la final o suprafață de lucru compactă, aderentă și fără fisuri.

În privința prețului sapei autonivelante, nu trebuie să îți faci foarte multe griji pentru că găsești sapă autonivelantă la preț bun la majoritatea distribuitorilor din domeniu. Prețul de turnare a sapei depinde de experiența meseriașului care se ocupă și de îndemânarea acestuia. Dacă te pasionează construcțiile, te poți ocupa chiar tu de aplicare pentru a te asigura că totul este executat corect.

3. Cum întreții o podea din piatră naturală?

Frumusețea cere sacrificii și acest principiu se aplică și podelelor tale din piatră naturală. Fiind mai pretențioase, necesită o grijă specială atât atunci când sunt curățate, cât și în timpul zilei. Nu este însă imposibil și este un „sacrificiu” care chiar merită făcut.

Iată câteva sfaturi utile despre întreținerea podelei din piatră naturală:

  • Ține cont că aceasta trebuie curățată cu mopul de praf, murdărie și nisip pentru că în timp aceste substanțe abrazive pot să zgârie podeaua.
  • Ocazional, trebuie spălată cu o cantitate mică de detergent de vase. Trebuie evitate produsele care au în componență oțet, lămâie sau pudre acide. Pentru a elimina petele, se folosește apă și săpun, apoi se clătește.
  • Și nu în ultimul rând, roagă-i pe vizitatori să își șteargă încălțămintea înainte de a intra în încăpere pentru a minimiza acumularea de praf, murdărie și nisip din casă.

Așadar, pardoseala din piatră naturală este o alegere stilată pentru camerele tale. Înainte de a o aplica, nu uita de sapa autonivelantă necesară pentru un rezultat final ca la carte și amintește-ți că este o responsabilitate pe termen lung în privința întreținerii. Însă, ca orice lucru pe care îți place să îl ai, merită efortul.

Calendar ortodox 14 martie 2019. Prăznuirea Sfântului Benedict din Nursia... Rugăciune către Sfântul Benedict de Nursia, 14 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x