- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chiar dacă anotimpul cald te îndeamnă la relaxare, confortul casei tale depinde în continuare doar de buna îngrijire pe care i-o oferi. Mai mult, în ciuda toropelii de vară, multe lucrări sunt mai ușor de făcut acum, în perioada în care vremea este prielnică, iar zilele sunt încă lungi și senine.
Iată care sunt cele mai importante lucrări ale casei tale pe care ar trebui să le întreprinzi înainte ca toamna să bată la ușă.
1. Revizia centralei termice
Chiar dacă mai sunt destule luni până când vei începe să o pui constant în funcțiune, vara este momentul oportun pentru a verificare starea tehnică a centralei termice. În funcție de firma de la care ai achiziționat-o, va trebui să soliciți deplasarea unei echipe de instalatori autorizați să facă revizia.
Cu cât te ocupi de această operațiune mai din timp, cu atât îți vei asigura mai mult timp pentru a remedia posibilele defecțiuni sau de a înlocui piese importante, precum schimbătorul de căldură. Tot în acest interval este o perioadă bună pentru aerisirea caloriferelor din locuință.
2. Curățarea burlanelor
Ploile sunt destul de comune vara, însă sistemul tău de scurgere este cel mai solicitat în anotimpurile reci de la finalul anului. Atunci, o cantitate mare de frunze ajunge în burlane, cauzând înfundarea acestora. În consecință, sistemul poate deveni complet ineficient în timpul iernii, odată cu ninsorile abundente.
Alege o zi senină, fără vânt, urcă pe acoperiș și golește toate jgheaburile de toate materialele adunate. Folosește o sârmă lungă și mai groasă pentru a curăța interioarele burlanelor. De asemenea, dacă observi vreo crăpătură în acoperiș, acum este momentul să o repari.
Pentru curățarea burlanelor poți folosi și un aparat de spălat cu presiune, eliminând astfel nevoia de a urca pe casă. În acest fel, însă, nu vei mai mai putea depista deteriorările acoperișului.
3. Fertilizarea gazonului
Spre sfârșitul verii, observi cum gazonul se oprește din creștere și se usucă. Pare contraintuitiv să aplici acum îngrășăminte, însă trebuie să ții cont de faptul că rădăcinile ierbii încă sunt cât se poate de active.
Dacă aplici acum îngrășăminte, vei ajuta rădăcinile să se dezvolte mai bine înainte ca iarba să intre în hibernarea de iarnă. Acestea vor ajuta apoi iarba să răsară mai verde și mai puternică în următoarea primăvară. Alege un îngrășământ special conceput pentru vară, deoarece acestea sunt mai bogate în azot - elementul de care plantele au mai multă nevoie în această perioadă.
4. Curățarea aerului condiționat
Înapoi în casă există un aparat care te-a servit cu loialitate pe toată perioada verii. Pentru ca aerul condiționat să fie la fel de eficient și în vara următoare și, în general, pentru ca aparatul să aibă o viață cât mai lungă, la finalul verii este necesară o nouă curățare.
Curăță filtrele unității interioare și apoi pornește aerul condiționat. Dacă simți vreun miros neplăcut, problema ar putea să fie de la unitatea externă, pentru a cărei curățare va trebui să chemi o echipă de specialiști.
5. Termoizolația
Dacă încă nu ai termoizolat pereții exteriori ai casei, poate că ar fi bine să nu amâni această lucrare nici anul acesta. Dacă încep ploile de toamnă, vei pierde ocazia de a putea realiza în mod rapid și eficient o izolație cu polistiren expandat sau cu vată bazaltică.
Avantajele principale ale termoizolației țin de consumul redus de energie din timpul sezonului rece, dar mai ales de confortul termic sporit de care tu și familia ta vă veți bucura. Găsește o firmă profesionistă care să poată executa lucrarea fără greșeli și în timpul pe care și-l asumă.
Dacă nu ai făcut încă aceste lucrări, mai ai suficient timp pentru a le efectua până la sfârșitul verii. Principalul beneficiu va fi acela de a te bucura de o locuință mai confortabilă în timpul sezonului rece.
5 lucruri pe care nu le iei în calcul când te muți într-un apartament vechi !... Calendar ortodox 20 iulie. Sfântul Ilie Tesviteanul. Cum ții sărbătoarea...