Antena Căutare

5 retete de topping pentru cartofii copti

Cartofii sunt gustosi, usor de preparat, se intalnesc atat in retete sarate, cat si in cateva dulci si te scot cu siguranta din incurcatura atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid. Cartofii copti pot fi foarte aromati atat pregatiti simplu, cu putin ulei si sare, sau cu cateva toppinguri delicioase.

Fasole cu bacon afumat

Preparare: 20 de minute • 4 portii

Se taie cubulete 4 felii de bacon afumat si 1 ceapa, apoi se prajesc pana cand se inmoaie ceapa. Se adauga amestecand
2 conserve de 400g fasole fiarta si cate 1 lingurita de zahar brun, boia dulce si boia iute. Se incalzeste totul si se imparte intre 4 cartofi copti in coaja. Se asaza deasupra cate 1 lingurita de smantana si cateva fire rupte de chives.

V.N. per portie: 520kcalorii, 22g proteine, 10g grasimi, 4g grasimi saturate, 92g carbohidrati, 13g fibre, 17g zahar, 2,26g sare

Humus si ardei copt

Preparare: 2 minute • 2 portii •fara foc. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; continut scazut de grasimi.

Se umplu 2 cartofi copti in coaja cu frunze de rucola, fasii de ardei capia copti (din borcan) si 2 linguri din humusul tau favorit. Se stoarce putina lamaie deasupra si se presara cu un praf de boia iute.

V.N. per portie: 304kcalorii, 9g proteine, 60g carbohidrati, 5g grasimi, 1g grasimi saturate, 7g fibre, 4g zahar, 0,62g sare

Cheddar, muraturi si ceapa

Preparare: 5 minute • 1 portie •fara foc

Se asaza peste 1 cartof copt in coaja 50g de cheddar ras, 1 lingura de muraturi taiate marunt si 1 ceapa verde taiata felii.

V.N. per portie: 476 kcalorii, 20g proteine, 18g grasimi, 11g grasimi saturate, 63g carbohidrati, 5g fibre, 8g zahar, 1,59g sare

Sos de porumb, ardei iute si avocado

Preparare: 10 minute • 2 portii • fara foc Supersanatos; bogat in fibre; asigura 2/5 din necesarul zilnic; continut scazut de grasimi

Se scurge o conserva de 198g de porumb dulce si se amesteca cu 1 avocado taiat cubulete, 1 ardei iute rosu tocat, sucul de la 1 lime, 1 lingura de ceapa rosie tocata marunt si 1 mana mica de frunze de coriandru. Se asezoneaza cu sare si piper si se asaza deasupra a 2 cartofi dulci copti.

V.N. per portie: 451 kcalorii, 10g proteine, 15g grasimi, 2g grasimi saturate, 75g carbohidrati, 8g fibre, 11g zahar, 0,63g sare

Somon si crema de branza

Preparare: 5 minute •1 portie •fara foc

Se amesteca 50g de crema de branza cu un strop de suc de lamaie, sare si piper. Se asaza peste 1 cartof copt si se asaza deasupra fasii dintr-un fileu de somon afumat. Se presara 1 lingurita cu varf de capere si un pic de coaja rasa de lamaie.

V.N. per portie: 580kcalorii, 29g proteine, 27g grasimi, 9g grasimi saturate, 60g carbohidrati, 5g fibre, 4g zahar, 3g sare

Citeste si Good Food Romania!

Invata cum sa fii bine imbracata la un pret avantajos... Camasa - mereu eleganta, mereu in voga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x