7 motive frecvente din cauza cărora cuplurile se ceartă

 

Relațiile sunt imprevizibile, necesită toată atenția celor implicați și se construiesc, printre altele, pe multă încredere. În același timp, acestea pot fi foarte fragile și expuse nenumăratelor probleme care apar în timp. Tocmai când credeați că v-ați găsit echilibrul în cuplu, noi provocări apar și pun la încercare legătura dintre voi. În mod cert, pentru continuitate, toate acestea trebuie rezolvate și depășite. Altfel, oricât de promițătoare ar fi părut la început, orice relație se poate stinge extrem de ușor.

7 motive frecvente din cauza cărora cuplurile se ceartă:

 

1. Lipsa de implicare

Unul dintre principalii factori care pot duce la stricarea unei relații este lipsa completă sau dezechilibrată de implicare între voi doi. Nicio relație care se vrea a fi pe termen lung nu poate evolua în condițiile în care doar unul dintre voi încearcă să o ducă la nivelul următor. Inevitabil, aceasta va deveni un principal motiv de ceartă și de rupere a relației.

 

2. Probleme de intimitate

Intimitatea într-un cuplu este destul de fragilă și trebuie tratată cu multă atenție. Și tu, dar și persoana de lângă tine aveți propriile sensibilități și preferințe, iar ignorarea celuilalt pentru satisfacerea propriilor ambiții poate conduce la multe probleme de cuplu. O problemă comună și simplă de intimitate poate fi fumatul. Dacă el este nefumător, ar putea fi foarte deranjat de mirosul de fum din casă și haine, ceea ce deseori poate conduce la disensiuni în cuplu. O soluție ușor de aplicat este trecerea la tehnologia încălzirii tutunului, care reduce această neplăcere din discuție. Și asta pentru că modul cum funcționează IQOS elimină tutunul ars din procesul fumatului, cea ce înseamnă că respirația, mâinile, hainele, și locuința ta nu se vor mai lovi de mirosul deranjant de tutun.

 

3. Împărțirea sarcinilor

Lipsa de echilibru într-un cuplu poate duce la multe certuri și probleme, iar prin acest echilibru ne referim inclusiv la problema sarcinilor zilnice, de la gătit, facturi, curățenie, cumpărături și până la alte obligații. Toate acestea ar trebui discutate deschis și distribuite în mod egal sau echitabil între voi doi, pentru ca mai târziu să nu existe riscul apariției unei frustrări.

 

4. Problemele financiare

De asemenea, banii sunt un frecvent motiv de ceartă în cuplu, atunci când între voi doi nu există un acord clar față de modul în care vă stabiliți prioritățile.

 

5. Raportul dezechilibrat între viața personală și muncă

O relație necesită multă muncă, iar unul dintre hopurile dificile de depășit este raportul între viața personală și cea profesională. Aici, comunicarea deschisă este importantă, pentru a putea ajunge la o înțelegere reciprocă. Vor fi perioade în care unul dintre voi va avea mult de muncă, iar celălalt va trebui să înțeleagă situația și chiar să vină în ajutor. Ceea ce trebuie să conștientizați amândoi este faptul că astfel de situații nu pot continua la nesfârșit, pentru că altfel veți fi pur și simplu singuri în doi.

 

6. Infidelitatea

Există mai multe feluri de a fi infidel persoanei de lângă tine, nu doar fizic. Poți acorda mai multă atenție unor persoane din exteriorul relației voastre sau poți părea foarte detașată, stârnind astfel multe semne de întrebare. Cel mai corect față de amândoi, dacă simți că relația nu mai duce nicăieri, este să afirmi acest lucru într-un mod deschis, decât să ajungeți amândoi să fiți infideli.

 

7. Creșterea unui copil

Apariția unui copil este o etapă uriașă în viața unui cuplu și a unei familii, dar și unul dintre principalele motive de tensiune în cuplu. Și asta pentru că de multe ori creșterea unui copil nu este doar o chestiune care ține de reguli și sfaturi, ci și de caracter individual. În timp ce unul dintre voi va fi mai permisiv, celălalt poate avea o abordare mai strictă, iar astfel de diferențe se vor răsfrânge asupra modului în care voi relaționați ca un cuplu.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI