Abilitatea copiilor de a calcula si a efectua operatii matematice este determinata genetic

Un studiu desfasurat in Statele Unite a demonstrat ca exista diferente majore intre copiii prescolari in ceea ce priveste abilitatea lor de a face calcule matematice, iar aceste diferente nu pot fi puse pe seama cunostintelor in acest domeniu, pentru ca niciun copil din cei ce au participat la cercetare nu mersese la scoala sau la gradinita si nici nu invatasera matematica de la parinti.

Psihologii de la Universitatea John Hopkins din Baltimore au derulat recent o cercetare pe aproape 200 de copii de 4 ani. Pe monitorul unui computer apareau un numar variabil de puncte albastre si rosii.

Ulterior, participantii (copiii de 4 ani) raspundeau la intrebarea adresata de cercetator: „Au fost mai multe puncte albastre sau rosii pe monitor?", dupa care procedura se relua Evident, raspunsul nu putea fi dat decat in urma numararii punctelor.

S-a constatat ca exista o mare diferenta intre performantele copiilor, unii raspunzand corect la majoritatea intrebarilor, altii la niciuna. Acest clivaj nu poate fi puse pe seama cunostintelor de matematica ale micutilor, pentru ca la 4 ani ei nu merg la scoala, iar cercetatorii s-au asigurat ca niciun participant nu frecventeaza cursurile vreunei gradinite si nici nu a invatat matematica de la parinti.

Doar ereditatea ar putea explica aceste diferente de calcul matematic, intalnite la o varsta atat de mica.

foto: dailymail.co.uk

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri