Accesorii necesare pentru noul an universitar

Fiecare an universitar aduce noi experiențe, seminarii, teme și schimbări pe toate planurile. Fie că acum începi facultatea și pleci de acasă pentru prima dată, fie că ești părinte și vrei să-ți susții copilul atât moral, cât și financiar, vei avea nevoie de electronice și gadget-uri gândite pentru lucru, dar și pentru relaxare. Acestea sunt câteva dintre accesoriile care nu trebuie să-i lipsească niciunui student

Unsplash

Fiecare an universitar aduce noi experiențe, seminarii, teme și schimbări pe toate planurile. Fie că acum începi facultatea și pleci de acasă pentru prima dată, fie că ești părinte și vrei să-ți susții copilul atât moral, cât și financiar, vei avea nevoie de electronice și gadget-uri gândite pentru lucru, dar și pentru relaxare. Acestea sunt câteva dintre accesoriile care nu trebuie să-i lipsească niciunui student:

Laptop

Laptopul este cel mai bun prieten al studenților și al celor care au nevoie de un dispozitiv pe care să-și scrie lucrările, dar să se și relaxeze. Dacă ai un buget „studențesc”, poți achiziționa un laptop second hand, pentru că este o variantă foarte avantajoasă, care îți va permite să îți faci treaba eficient. Cele mai practice laptopuri sunt cele de 13″, pentru că greutatea scăzută (între 1-1,5 kg) permite să fie transportate cu ușurință în rucsac pentru a lua notițe la cursuri sau pentru a învăța la bibliotecă. Un laptop de bază, care ajută un student să-și facă lucrările, prezentările și să stocheze materiale importante pentru examene, dar să poată fi folosit și pentru timpul liber, trebuie să aibă un procesor performant și 4GB sau 8GB ram. Laptopurile pentru programatori sau designeri au nevoie de caracteristici mai puternice care să facă față unor task-uri și programe de specialitate.

Tabletă

Tableta poate fi o variantă foarte bună pentru salvarea fișierelor și citirea cărților pentru cursuri, dar și pentru apeluri video cu familia și prietenii. Pe tabletă se pot păstra notițele în timp ce scrii o lucrare pe laptop, iar asta ajută la o mai bună concentrare și economisire de timp. Pe tablete se pot instala și aplicații pentru o mai bună planificare a orarului sau a timpului, iar modelele mai performante pot chiar să ia locul unui laptop, prin atașarea unei tastaturi. Tabletele grafice sunt pe lista tuturor studenților în domeniul artei, fiind mult mai practică decât un laptop, la care se folosește un mouse.

Hard disk extern

Aceste gadget-uri mici, dar valoroase, ajută la păstrarea pe termen lung a unor documente importante, fotografii sau proiecte, în special atunci când spațiul de memorie al laptopului nu mai face față. Multe dintre laptopurile de bază sunt limitate în ceea ce privește spațiul de stocare și ajung să funcționeze mai greu atunci când se umplu de materiale de dimensiuni mari. Hard disk-urile sunt potrivite pentru studenții la film sau pentru cei care lucrează la animații și randări 3D. Aceste tipuri de fișiere ocupă cel mai mult spațiu și trebuie păstrate la loc sigur. Cele două tipuri de hard disk-uri sunt SSD-urile și HDD-urile. SSD-urile sunt mult mai rapide și rezistente la șocuri, dar prețurile sunt mult mai ridicate. HDD-urile sunt de dimensiuni mai mari, sensibile la lovituri, însă acceptabile ca preț. Pentru protecția HDD-ului se recomandă huse speciale antișoc, deoarece odată ce acesta se lovește de o suprafață tare, riști să pierzi toate fișierele stocate, fără posibilitatea de a le recupera. Acestea se conectează ușor la orice laptop printr-un cablu USB și pot fi păstrate cu grijă într-un loc sigur.

Căști

Căștile cu funcții care anulează zgomotul nu trebuie să lipsească studenților care locuiesc împreună cu alți prieteni sau în cămin. Ședințele de studiu care se întind până noaptea târziu nu trebuie împărtășite cu toți colegii de cameră, așa că o pereche de căști te poate izola atunci când ceilalți sunt prea zgomotoși și când vrei să te concentrezi, ajutându-i și pe ei să nu fie deranjați dacă asculți înregistrări de la cursuri sau playlisturi care te ajută să înveți.

Gadget-urile care le fac studenților viața mai ușoară sunt accesibile și pot fi achiziționate încă de la începerea facultății. Produsele de calitate vor avea o viață mai lungă, așa că alege varianta cea mai bună pentru tine.

Sursa foto: unsplash.com

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Se anunță o perioadă prosperă pentru trei zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021....
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri