Căutare Live

Adolescentii se apuca de fumat, influentati de filme

Copiii care frecventeaza un sport sunt mai putin predispusi sa se apuce de fumat decat cei care nu fac sport, insa filmele au o influenta mult mai mare asupra celor mici.

arata ca adolescentii si copiii sunt puternic influentati de imaginile pe care le vad in filme


Studiul a fost efectuat pe o perioada de sapte ani, fiind tinuti sub observatie 2.048 de tineri cu varstele cuprinse intre 9 si 14 ani si s-a mai descoperit si ca cei care nu faceau sport aveau sanse de doua ori mai mari de a se apuca de fumat, dupa cum informeaza Reuters.

Conform declaratiilor doctorului Anna M. Adachi-Mejia, de la Dartmouth Medical School, cu toate ca sportul creste sansele ca tinerii sa nu se apuce de fumat, imaginile media au un impact mai puternic.

Printre masurile ce ar trebui luate se numara si interzicerea fumatului in filmele pentru adolescenti sau clasificarea acestor productii ca fiind interzise minorilor.

"Acest studiu vine in completarea probelor de pana acum care aratau ca este nevoie de o politica pentru a diminua expunerea tinerilor la filmele in care se fumeaza", se arata in studiu.

Dupa ce participantii la studiu au descris filmele la care s-au uitat, cercetatorii au calculat care este numarul scenelor in care se fumeaza.

Astfel au descoperit ca numarul acestor scene se ridica la 1.200 si cu cat un copil vedea mai multe scene de acest gen cu atat exista un risc mai mare ca el sa se apuce de fumat.

Cei care au vazut cele mai multe scene in care se fuma aveau cu 63% mai multe sanse sa se apuce de acest viciu.

Numai 3,5% dintre cei care au vazut mai putine scene in care se fuma erau si ei fumatori, fata de 23% dintre cei care au vazut mai multe imagini.

Foto: www.guardian.co.uk

Toamna aceasta se poarta stilul army... Ecoservetelele - ingrijeste-te natural!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri