Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Afectiunea - un sentiment extrem de important pentru copii

Din pacate, tot mai multe cupluri decid sa se desparta. Acest lucru se vede in statistici. Cand la mijloc este insa un copil, de multe ori mama se simte neputincioasa in a-l creaste si a-l educa singura pe cel mic. Un lucru e foarte important insa: afectiunea materna este sfanta pentru copil.

Studiul psihosociologilor arata ca fenomenul familiilor monoparentale nu este, in niciun caz, o cauza a inmultirii problemelor de adaptare sociala a acestor copii, asa cum se credea pana acum zece ani.

Exista, insa, si unele probleme mai delicate, de care trebuie sa tina cont orice parinte care isi asuma singur responsabilitatea cresterii unui copil. Daca mama este parinte unic, atunci ea are o sarcina foarte grea.

Cercetatorii scotieni au aratat ca 85% dintre femei sunt capabile sa-si creasca singure copilul si pot reusi sa-si suplineasca aproape total lipsa tatalui. Mai mult, exista dovezi stiintifice care arata ca o femeie singura devine un mai bun educator fata de cazul in care ar fi casatorita, datorita unui plus de echilibru intre afectiune si vigilenta.

In foarte multe cazuri, aceste efecte sunt determinate atat de teama de a nu gresi, cat si de sentimentele materne intense, care devin mai bine controlate. Oricum, pentru femeia care este singurul parinte apar numeroase probleme, de a caror rezolvare depinde dezvoltarea psihica a copilului.Hepta

Recomandari