Afla adevaratele motive ale flirtului la birou!

Il stii pe tipul ala dragut de la serviciu care iti zambeste mereu cand va incrucisati privirile? Ei bine, cu parere de rau trebuie sa iti spun ca asta nu inseamna neaparat ca te place. O face pentru ca este plictisit. Cel putin asta a descoperit un studiu facut de Universitatea din Surrey.

Incercand sa demonstreze ca barbatii flirteaza pentru a-si spori increderea in sine si ego-ul sau pentru a avansa in cariera (si nu pentru ca au cu adevarat un interes romantic la persoana respectiva), cercetatorii au intrebat 201 participanti cu varsta intre 21 si 68 de ani despre performanta la munca, personalitate si nivel al satisfactiei la munca. Rezultatele arata ca barbatii care flirteaza la locul de munca au un nivel al satisfactiei mai scazut.

La femei nu exista o legatura intre flirturi si satisfactia profesionala la birou. Cele carora le place sa flirteze sunt la fel de multumite profesional ca si cele care pastreaza o distanta de colegii lor masculini.

Cercetatorul care a condus studiul, Chad Moussa, a prezentat concluziile la conferinta Societatii Engleze de Psihologie si a sustinut faptul ca flirtul nu ii afecteaza pe angajati, nu au rezultate mai bune sau sunt mai satisfacuti. Si totusi, un studiu al Harper's Bazaar a aratat ca femeile sunt dispuse sa flirteze pentru a urca in ierarhie la locul de munca si 86% din femei ar flirta cu un coleg daca asta l-ar determina sa actioneze ca ele.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: deskofbrian.com

Ultimele știri