Căutare Live

Afla de ce se schimba textura parului atunci cand imbatranim!

De ce are loc schimbarea texturii parului pe masura ce imbatranim? Se spune ca modificarea se datoreaza hormonilor care se schimba de-a lungul vietii unei persoane, in special in timpul menopauzei sau a perioadei in care o femeie este insarcinata.

Lynne Goldberg, de la Scoala de Medicina a Universitatii Boston, spune ca a observat modificarile texturii parului la pacienti, insa nu stie de existenta nici unui studiu care sa fi analizat motivele pentru aceasta schimbare graduala in textura parului la pacienti sanatosi.

Unele modificari ale texturii parului pot indica anumite modificari hormonale.

Daca firele de par sunt mai subtiri sau mai fragile, atunci aceste modificari pot indica afectiuni precum hipotiroidia, mai ales atunci cand sunt insotite si de alte simptome. Alte cauze documentate ale schimbarii parului sunt asociate cu infectia HIV si malnutritia cronica, in timpul careia parul poate creste mai drept si mai fragil.

Foto: indiesart.com

VIDEO! Vezi cainele care face acrobatii!... VIDEO! Solutii pentru un ten stralucitor...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri