Ai un catel? Ai responsabilitati!

Atunci cand te-ai decis sa-ti iei drept animal de companie un catel, trebuie sa stii de la inceput ca ai responsabilitati pentru ca viata si sanatatea lui sunt in mainile tale.trebuie dus periodic la veterinar pentru evaluarea starii de sanatate


Protejarea - asigurarea unei incinte adecvate pentru vreme calda si rece in cazul cateilor care stau in curte, plimbarea cainelui in lesa, medalion sau cip de identificare pentru recuperarea cainelui in cazul pierderii.

Dresajul - este esential ca un caine sa-si asculte stapanul, asa ca dresajul trebuie sa inceapa inca din prima zi cand este adus in casa.

Atentie la psihicul companionului - oricat de mult le place cainilor sa traiasca alaturi de oameni care sa-i rasfete, ei au nevoie totusi si de autoritatea stapanului pentru a dezvolta o personalitate echilibrata. Astfel, cainii au nevoie de plimbare, de socializare cu alti catei, dar si de stapani care sa le inteleaga comportamentul.

Atentie la comunitatea in care traiti!

Daca ai un caine, trebuie sa ai grija sa nu deranjeze vecinii, oamenii pe strada, sa nu fie violent cu alti caini. Iata cateva reguli pe care ar trebui sa le respecti:

1. Nu lasa cainele sa intre in contact cu alte persoane decat daca te-ai asigurat ca persoanele respective doresc acest lucru.
2. Nu permite cainelui sa distruga spatiile publice sau private.
3. Curata murdaria facuta de cainele tau.
4. Tine cainele in lesa.
5. Nu-i permite sa aiba un comportament dominant cu alti caini.

Foto:
Citeste si Revista Felicia!

Ultimele știri