Căutare Live

Ascutitul ghearelor - bucuria pisicii, problema stapanului

Pisicilor le place sa-si marcheze teritoriul. Si ce alta metoda mai buna ar fi decat sa zgarie tapiteria canapelei, ca sa se stie ca a trecut pe acolo? Ideea nu i-a venit doar ca sa-ti lase tie, stapanului ei, semne de recunoastere sau sa-ti "bata obrazul" ca nu i-ai taiat unghiile.Ce solutii exista?

Poti preintampina efectele neplacute daca urmaresti ce loc si ce obiect anume prefera pisica pentru a-si ascuti ghearele si ii plasezi cat mai aproape de obiectiv un substitut (inlocuitor) al acestuia. Sau, daca observi ca-i convin mai mult unele materiale (spre exemplu ,impletiturile), ii pui la dispozitie o "instalatie" confectionata din acele materiale (se gasesc la magazinele de animale de companie).

2011/04/08//262114-cat-paw-claws-425kt0910091.jpg

Pe de alta parte, daca ii place tapiteria, ii pui un dispozitiv imbracat cu sfoara sau panza de sac. Pentru ca pisica sa aleaga obiectul cu pricina si sa uite de canapeaua si fotoliile din casa, iti dam un pont. Freaca dispozitivul de ascutit gherutele cu iarba matei, iar pe mobilier pulverizeaza esenta de plante amarui (se gasesc la magazinele cu produse de aromoterapie). Nasul pisicii ii va indica imediat unde sa se duca.

De asemenea, poti confectiona in casa un dispozitiv simplu, care presupune efort si cheltuieli minime. Imbraci o sipca din lemn cu o bucata de covor vechi, dar curat, sau cu materialul de la un sac de canepa impaturit in mai multe straturi, ca sa fie mai gros. Pe dosul lemnului, fixezi in cateva cuisoare materialul ales. Pentru ca tentatia sa fie mai mare pentru felina, poti adauga un pamatuf de pene sau o bagheta cu clopotei pe care ea va fi fericita sa le smotoceasca.

Foto:

Leurda scade colesterolul si curata sangele... Masuri de siguranta in locuinta ta, pentru animalele de casa (partea 1)...
Ultimele știri