ATENŢIE! Este o plantă ce înfrumuseţează casele multor români, însă foarte periculoasă pentru sănătatea noastră!

Datorită frumuseţii şi prospeţimii ce o oferă casei, tindem să achiziţionăm cât mai multe şi diverse plante. Totuşi, trebuie să fim foarte atenţi la alegerea lor deoarece unele dintre ele sunt extreme de periculoase pentru organism, una dintre ele fiind leandrul.

Datorită frumuseţii şi prospeţimii ce o oferă casei, tindem să achiziţionăm cât mai multe şi diverse plante. Totuşi, trebuie să fim foarte atenţi la alegerea lor deoarece unele dintre ele sunt extreme de periculoase pentru organism, aşa cum este leandrul.

Leandrul este o plantă medicinală folosită în industria farmaceutică şi prezenţa în multe case din România. De-a lungul timpului au fost semnalate numeroase cazuri de otrăvire în special la animalele de companie, între care pisici şi câini, sau la copiii mici. Aceştia au ingerat frunzele plantei şi au murit.

Potrivit site-ului horticultorul.ro, sucul din plantei este atât de otrăvitor încât este folosit pentru otravă de şoareci. Potrivit aceleiaşi surse, florile leandrului sunt folosite pentru extragerea uleiurilor parfumate.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri