Avantajele cumparaturilor online in ceea ce priveste pretul de achizitie al produselor

 

Practica managementului adecvat achizitiilor asigura faptul ca firma in cauza are cei mai buni furnizori, ceea ce face posibil ca mai departe aceasta sa poata oferi cele mai bune produse, la cel mai bun pret si cu cele mai mari reduceri.

Datorita Internetului, azi, companiile opereaza pe piete din ce in ce mai globalizate si se confrunta cu o concurenta puternica interna si externa. Din acest motiv, reducerea preturilor este esentiala pentru realizari eficiente. Potrivit www.redupedia.ro, efectuarea cumparaturilor online devine din ce in ce mai complexa datorita naturii si a diversitatii produselor care fac obiectul achizitiilor.

Mediul online romanesc ofera aproximativ 20000 de magazine online din care utilizatorul poate achizitiona o varietate de produse. Din totalul acestor magazine, 5000 inregistreaza trafic si vanzari relevante. De fapt, anul trecut (2016), romanii au platit pentru produse cumparate din magazinele online aproximativ 5 milioane de euro. Bineinteles, vanzarile online cresc in perioadele de reduceri, soldari, promotii, lichidari de stocuri etc. Un site de reduceri haine sau electrocasnice se dovedeste a fi un pariu castigator pe piata online.

Cresterea vanzarilor de produse in mediul online, determina companiile care detin sau nu magazine fizice sa deschida si magazine online. Cele mai multe branduri importante au o platforma de "e-commerce". Cumparaturile online au multe avantaje, dar principalele beneficii economice se concretizeaza in urmatoarele aspecte:

1. Preturile produselor

Pretul este, probabil, cel mai important element pentru utilizatorul online. Pentru a face din magazinul online un mijloc viabil de cumparare pentru utilizatori, companiile ofera produse la preturi foarte competitive, de cele mai multe ori, cu mult mai mici decat cele pentru produse similare din magazinele fizice. De asemenea, sunt magazine care organizeaza campanii, precum cele de reduceri 2017, in cadrul carora reducerile sunt substantiale.

In concluzie, in mediul online se pot gasi cele mai bune branduri la cele mai bune preturi. Astfel, cumparaturile online sunt o optiune viabila pentru utilizatorul care cauta cel mai bun pret la un anumit produs, dar nu face rabat cand vine vorba despre calitate.

2. Ofertele exclusive

Numeroase companii care detin si magazine fizice, includ anumite produse doar in magazinele online. Aceasta practica are rolul de a promova utilizarea platformei online. In aceeasi idee se fac doar reduceri online, nu si in magazinele fizice, se acorda transport gratuit sau pret redus la al doilea sau la al treilea articol. Pe de alta parte, intr-un magazin fizic, exista riscul ca produsul dorit sa nu mai fie pe stoc, dar daca acesta se afla in oferta online, este o certitudine ca se afla pe stoc.

3. Accesul usor la un anumit produs

Presupunand ca o persoana este interesata sa cumpere un articol fabricat intr-o alta tara pe care nu il gaseste in niciun magazin fizic sau online din Romania, calatoria in tara in care poate fi gasit produsul respectiv ar implica un cost destul de mare. Pentru salvarea bugetului este minunat ca produsul respectiv poate fi achizitionat online. Nu numai ca nu este nevoie ca persoana respectiva sa plece de acasa pentru a achizitiona articolul dorit, in plus, acesta ii va fi livrat chiar la usa.

4. Promotiile online

Magazine online accepta diferite metode de plata, dar cele mai comune sunt cele efectuate cu ajutorul unui card de credit. Ca un avantaj pentru utilizator, uneori, bancile si magazinele online lanseaza promotii comune. Trebuie remarcat faptul ca fiecare banca are promotii diferite, cu diferite facilitati.

5. Livrarea produselor

Unele magazine online ofera gratuit servicii de livrare, in timp ce altele taxeaza acest serviciu, mai ales daca valoarea achizitiilor este mai mica de o anumita suma (afisata pe site-ul respectiv). Chiar si in cazul in care expeditia este taxata cu pretul pentru transport, este in avantajul clientului sa achizitioneze produse online pentru ca transportul nu implica taxe semnificative.

6. Plata produselor

Toate magazinele online accepta si plata cu cardul de credit, pe langa alte metode, dar exista unele care accepta numai aceasta forma de plata. Una dintre cele mai mari temeri ale utilizatorilor este legata de securitatea tranzactiilor online. O teama nejustificata, de astfel. In prezent, exista sisteme de software care protejeaza informatiile personale si financiare ale utilizatorilor. Informatiile nu vor fi compromise in niciun moment din timpul achizitiei.

7. Beneficiile suplimentare

Exista magazine online care ofera reduceri la achizitionarea urmatoare de produse sau cupoane pentru alte produse sau servicii.

Toate aceste beneficii economice pe care le ofera comertul online, despre care se mai poate citi si pe www.ecomunicate.ro, stau la baza deciziei de cumparare a utilizatorilor care aleg aceasta forma de a face cumparaturi.

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe