Ingrediente
1kg de macese salbatice, spalate
si tocate in bucati mai groase
350g de zahar fin
Preparare
1. Se pun macesele intr-o oala si se toarna peste ele 2 litri de apa clocotita. Se adduce apa la punctul de fierbere, apoi se inchide focul si se lasa macesele la infuzat timp de 15 minute. Se strecoara amestecul printr-un tifon in dublu strat, storcand cat de mult lichid, apoi se pune deoparte.
2. Se pune pulpa in oala, se mai toarna 1,5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere. Apoi se inchide focul si se lasa la infuzat 10 minute. Se repeta procesul de strecurare, apoi se arunca pulpa ramasa in tifon. 3 Se toarna zeama de macese strecurata intr-o cratita curata si se fierbe la foc iute, pana scade la aproximativ 1 litru. Se curata impuritatile care se ridica la suprafata, apoi se amesteca zaharul, pana se dizolva. Se toarna siropul in sticle sterilizate, gata pentru servit. Tonicul se pastreaza cel mult trei luni, la frigider.
Foto: Good Food