Căutare Live

Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!

Ciorba de miel cu macris

Ingrediente: 1/2 kg carne de miel, 300 g frunze de macris, 1 ceapa, 1 galbenus, 100 ml smantana, 25 g orez, verdeata (tarhon, leustean, hasmatuchi, patrunjel), sare.

Preparare: Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu ceapa tocata, sare si se fierbe, 50 minute. Frunzele de macris, fara codite, se spala bine, apoi se taie cate un manunchi in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute. Pentru ca ciorba sa fie mai deasa, odata cu macrisul, se pune si orezul (sau se fac galuste din albus). Cand ingredientele sunt fierte, se potriveste de sare, eventual, se adauga apa. Se mai poate acri cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se drege cu galbenus. Pentru aroma, se adauga verdeturile tocare fin.

Bors de stevie

Ingrediente: 1 litru apa, 500 ml bors, 4 legaturi de stevie, 1 legatura de loboda rosie, 2 legaturi de ceapa verde, 2 cartofi, 2 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, sare.

Preparare: Ceapa se taie marunt, apoi se inabusa putin in ulei. Se adauga apa si sarea. Cand incep sa clocoteasca, se pune cartoful, lasand sa fiarba pana ce este aproape gata. Se adauga stevia si loboda, taiate subtiri, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga borsul si se lasa sa fiarba pana cand e gata. Se drege cu ou si si adauga verdeata tocata marunt.

Citeste si partea 1!

Vezi si Revista Felicia!
Foto: ifood.tv

Incep inscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului... Idei de pachetel pentru scolarul tau...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri