1. Culorile
Intr-o bucatarie rustica frantuzeasca vor domina culori calde, cum ar fi nuante de auriu, galben, verde-iarba, rosu aprins, albastru oceanic sau cobalt. Este un tip de bucatarie apropiat de natura, de aceea incepe amenajarea planuind designul si culoarea mai intai. O culoare vibranta pentru bucatarie va crea senstimentul acela de energie si prospetime.
Alege insa culori pe care esti sigur ca le poti privi o zi intreaga, cat stai in bucatarie, fara sa te ia cu ameteli. Aceasta este una dintre greselile pe care o fac cei care isi decoreaza casa. De multe ori aleg o culoare care nu le place foarte mult, care i-ar putea obosi, doar pentru ca altii le sugereaza acest lucru. Rezultatul? Nu pot sta in acea incapere mai mult de 10 minute.
Daca planuiesti sa petreci insa mult timp in bucatarie, atungi alege culoarea potrivita si un design care sa te faca sa te simti cat mai in largul tau, sa iti placa.
2. Materialele
La fel ca si in cazul culorilor, materialele pe care le vei folosi trebuie sa fie cat mai naturale, sa creeze o atmosfera de prospetime. Poti folosi grantitul pentru suprafata de taiat si gatit si pe jos, in loc de lemn sau gresie, pietre frumoase, lustruite. Poti maximiza si mai mult efectul vopsind tavanul intr-o culoare ce aminteste de suprafata lemnului, iar pe jos sa pui cateva covorase lucrate manual.
3. Piese antice
Obiectele antice sunt ca niste piese decorative, care sunt insa si functionale. De exemplu, un candelabru deosebit deasupra mesei de bucatarie va crea un look clasic si o atmosfera de caldura in bucatarie. Poti folosi si vase de lut pentru decor si cateva prosoape traditionale pe perete.
foto: didemhomes.com
Sandvis in stil italian: ciabatta cu mozarella si salam uscat... Au copiii prea multa libertate?...