Antena Căutare

Bucataria thailandeza: Tom Kha Gai

Exotismul si combinatiile "ciudate" au fost elementele care i-au cucerit pentru prima data pe occidentali. Gustul dulceag al laptelui de cocos, alaturi de ceapa si ardei iute... la prima vedere nu pare o combinatie intocmai reusita, insa un gurmand sofisticat va stii intotdeauna ce inseamna gustul bun.

Ingrediente:

500 g piept de pui
1 ceapa
5 cm ghimbir taiat feliute
2 tulpini praz
3 catei usturoi
zeama de la 1 lamaie
4 ardei iuti proaspeti
1 lingura sos de peste
1 lingura sos de soia
400 ml lapte de cocos (1 cutie)
sare dupa gust
frunze de coriandru (sau patrunjel)

Preparare:

1. Se fierb intr-o oala prazul, usturoiul, zeama de lamaie si 1 cana cu apa timp de 3 minute, ca sa dezvolte aromele.

2. Se adauga bucatile de pui in lichidul fierbinte si se fierb circa 8-10 minute.

3. Se pune si laptele de cocos si se fierbe timp de 3 minute.

4. Dupa aceea se adauga sosul de peste, sosul de soia, feliutele de ceapa, ardeii iuti; se da in clocot si se fierbe un minut.

Se serveste cu orez "jasmine", presarat cu sos de soya si coriandru.

Pofta Buna!

Foto: orientexpress.freeblog.hu

Cum sa-ti antrenezi memoria in 4 pasi simpli... Tanara generatie, tot mai stresata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x