Antena Căutare

Bucataria thailandeza: Tom Kha Gai

Exotismul si combinatiile "ciudate" au fost elementele care i-au cucerit pentru prima data pe occidentali. Gustul dulceag al laptelui de cocos, alaturi de ceapa si ardei iute... la prima vedere nu pare o combinatie intocmai reusita, insa un gurmand sofisticat va stii intotdeauna ce inseamna gustul bun.

Ingrediente:

500 g piept de pui
1 ceapa
5 cm ghimbir taiat feliute
2 tulpini praz
3 catei usturoi
zeama de la 1 lamaie
4 ardei iuti proaspeti
1 lingura sos de peste
1 lingura sos de soia
400 ml lapte de cocos (1 cutie)
sare dupa gust
frunze de coriandru (sau patrunjel)

Preparare:

1. Se fierb intr-o oala prazul, usturoiul, zeama de lamaie si 1 cana cu apa timp de 3 minute, ca sa dezvolte aromele.

Articolul continuă după reclamă

2. Se adauga bucatile de pui in lichidul fierbinte si se fierb circa 8-10 minute.

3. Se pune si laptele de cocos si se fierbe timp de 3 minute.

4. Dupa aceea se adauga sosul de peste, sosul de soia, feliutele de ceapa, ardeii iuti; se da in clocot si se fierbe un minut.

Se serveste cu orez "jasmine", presarat cu sos de soya si coriandru.

Pofta Buna!

Foto: orientexpress.freeblog.hu

Cum sa-ti antrenezi memoria in 4 pasi simpli... Tanara generatie, tot mai stresata...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x