Cada de baie - de la schimbare pana la infrumusetare

Renovarea apartamentului sau doar a baii poate presupune si renuntarea la vechea cada. Desi poate parea o sarcina grea, poate fi facuta fara ajutorul unui instalator. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii prezentati mai jos.

1. Aflati cum a fost instalata cada in baie! Daca e fixata intre pereti, localizeaza pozitia conductelor prin intermediul carora cada comunica atat cu sistemul de evacuare dar si cu cel de alimentare al apei. Inainte sa scoateti cada, asigurati-va ca nu afectati peretii baii.

2. Opriti alimentarea cu apa a casei! Acest lucru este important pentru a evita producerea de inundatii.

3. Localizati si scoateti conductele care leaga cada de sistemul general de alimentare cu apa al casei! In cazul in care conducta este in perete sau este acoperita de faianta, faceti o gaura, langa robinet, suficient de mare incat sa permita accesul unei chei cu care sa desurubati robinetul de la conducta. Apoi continuati dezasamblarea celorlalte parti, asa cum ar fi dusul si celelalte conducte ale instalatiei.

4. Scoateti cada din locul in care a fost fixata! Daca este lipita de zid cu ajutorul unor placi de faianta, utilizati cu grija dalta si ciocanul, lovind usor pe langa marginea cazii, pentru a desprinde adezivul. Apelati la o cunostinta care sa va ajute sa ridicati si sa transportati cada afara.

5. In cazul in care cada este prea mare pentru a trece prin usa baii sau a unei alte incaperi si nu poate fi transportata afara, nu aveti alta solutie decat sa o spargeti cu ajutorul unui ciocan.

6. Puneti noua cada exact in acelasi loc in care a fost si cea veche! Reconectati-o la conductele de apa si instalati si robinetul, dusul precum si celelalte elemente.

7. Astupati cu chit gaura pe care ati facut-o in perete sau in placa de faianta! Lipiti de zid marginile noii cazi, cu ajutorul unui adeziv special.

Cum sa iti infrumusetezi cada

In cazul in care vechea dumneavoastra cada nu arata atat de rau incat sa fie necesara o inlocuire, puteti sa o infrumusetati, (operatie ce va va costa mai putin decat achizitionarea uneia noua) urmand pasii de mai jos:

1. Cautati pe suprafata cazii zonele in care smaltul a fost deteriorat! Daca acestea exista, puteti apela la un profesionist care sa refaca smaltul si stralucirea cazii.

2. Curatati cada cu un obiect care nu zgarie! Obiectele abrazive pot lasa urme pe smalt. Pentru aceasta operatie puteti folosi o solutie de curatat vase. Intindeti-o pe intreaga suprafata a cazii si lasati-o sa actioneze 10 minute. Curatati apoi cada folosind apa si un burete.

3. Evitati sa decorati cada cu sampoane si sapunuri de culori tipatoare! In caz contrar, de fiecare data cand veti faceti baie o sa fiti atras de acestea si veti ignora frumusetea cazii.

4. Folositi accesorii ce sunt putin mai inchise decat culoarea cazii! Astfel, un galben cald e potrivit in cazul in care aveti o cada alba.

foto: ehow.com

Parteneri
De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă. Motivele științifice din spatele teoriei
Dacă încerci să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit despre beneficiile consumului micului dejun. Dar s-ar putea să ai încă dubii cu privire la importanța pauzei de masă la prânz. De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă, oare.
Catine.ro
Ultimele știri