Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Cainii de apartament - cele mai potrivite rase (partea 1)

Desi rasele de caini toy sunt cele mai bune optiuni pentru proprietarii de apartamente, practic orice rasa de caine careia i se ofera suficienta miscare poate locui confortabil intr-un apartament. Multi caini chiar nu necesita foarte multa miscare, in timp ce altii sunt atat de mititei incat au loc suficient pentru a zburda in casa. Cu toate acestea, fiecare caine are nevoie de putina miscare si o plimbare prin iarba pentru a-si face nevoile, de aceea, indiferent ce alegi, retine ca oricum vei iesi cu el afara de cateva ori pe zi.

Boston terrier

2011/05/05//279056-boston_terrier.jpg


Rasa Boston terrier mai este numit si "gentleman-ul american" datorita aparitiei solemne, caracterului gentil si modului in care se face placut ca si companion. Nu necesita multa miscare si nicio ingrijire speciala. Sunt usor de antrenat si sunt fideli stapanului.

Bulldog

2011/05/05//279066-cute-bulldog-puppy2.jpg


Bulldogul este un alt caine care nu are nevoie de multa miscare si ingrijire. Nasul lor scurt ii determina sa fie predispusi la a manca fara masura atunci cand vremea este calda, de aceea este bine sa aiba un loc umbros unde sa se adaposteasca vara.

Cunoscut in special pentru incheieturile flexibile, capul masiv si scurt, bulldogul este un animal pasnic si cu demnitate. Fiind de marime mijlocie, nu este chiar usurel pentru a fi tinut in brate, desi acest lucru ii place foarte mult. Bulldogul este printre cele mai populare rase de caini, in special datorita faptului ca este iubitor si delicat. El este un caine ideal pentru familiile care au copii pentru ca are tendinta de a crea legaturi puternice cu cei mici si este protector.

Chihuahua

Chihuahua este un caine alert, cu calitati asemanatoare unui terrier. Se integreaza bine intr-o familie daca cei mici sunt delicati si au rabdare. Datorita dimensiunii lor reduse, necesita putina miscare si sunt ideali pentru stilul urban de viata, dar pot fi sensibili la temperaturi scazute. Au nevoie de minima ingrijire pentru ca cei mai multi au parul scurt si nu necesita mult periaj .

2011/05/05//279072-chihuahua-in-a-teacup.jpg

Desi sunt niste animale liliputane, nu le subestima inteligenta. Ei sunt alerti, jucausi si pot fi dresati.

Foto: breedsofsmalldogs.com

dzibeedpuppies.com

cute-n-tiny.com

Recomandari