Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Cainii de apartament - cele mai potrivite rase (partea a II-a)

Desi rasele de caini toy sunt cele mai bune optiuni pentru proprietarii de apartamente, practic orice rasa de caine careia i se ofera suficienta miscare poate locui confortabil intr-un apartament. Multi caini chiar nu necesita foarte multa miscare, in timp ce altii sunt atat de mititei incat au loc suficient pentru a zburda in casa. Cu toate acestea, fiecare caine are nevoie de putina miscare si o plimbare prin iarba pentru a-si face nevoile, de aceea, indiferent ce alegi, retine ca oricum vei iesi cu el afara de cateva ori pe zi.

Bulldog-ul francez

Acesti "francezi" sunt caini de apartament ce insa necesita o temperatura ridicata in locuinta, pentru ca nu fac bine vremii reci. Desi sunt foarte buni in a-si alerta stapanii atunci cand simt pericolul, rolul lor principal este acela de a le incalzi genunchii, pentru ca acolo este locul lor preferat in care se poate alinta sau dorm. Ei au nevoie de un minimum de miscare si ingrijire.

2011/05/09//280847-french_bulldogs.jpg

De multe ori descrisi ca fiind niste clovni, ei sunt caini de companie ideali. Rasa este mica si musculoasa, structura lor osoasa este puternica, blana este scurta si fina, iar marca lor distincta o reprezinta urechile ca de liliac. Ei sunt pretuiti pentru firea afectuoasa, sunt activi si alerti, insa nu foarte galagiosi.

Pechinezul

Acest micut este afectuos si devotat familiei. El iubeste pe oricine ii devine familiar, insa este rezervat atunci cand se afla in preajma strainilor sau in situatii neprevazute. Dimensiunile lor mici ii fac ideali pentru traiul in apartament, insa la fel de mult le place sa fie scosi in aer liber si sa zburde in voie.

2011/05/09//280848-japanese_chin_.jpg

Lhasa Apso

Lhasa Apso este un caine mic, cu o blana frumoasa si deasa ce se extinde dinspre cap spre coada. Temperamentul lor este unic: veseli si vicleni, demni si rezervati. Sunt caini independenti, iar scopul lor in viata nu este neaparat acela de a-si multumi stapanii. Exceleaza in activitati care ii ofera provocari constante si in care isi pot dovedi agilitatea.

2011/05/09//280849-lhasa-apso-pet-dog.jpg

Lhasa poate avea mai multe culori, de la blond auriu la negru. Petele negre de pe urechi si bot sunt de asemenea comune. Crescuti ca si caini de paza pentru sute de ani, Lhasa pot fi suspiciosi in ceea ce priveste persoanele straine, de aceea socializarea lor timpurie este esentiala. Le place viata in sanul familiei si se simt bine cand sunt scosi la o plimbare lunga, linistita.

Citeste si partea 1!

Foto: gklife.com

animaldiscovery-chanel.com

dogbreedsaz.com

palbes.com

Recomandari