- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Crapaturile sunt inestetice si, pe deasupra, provoaca dureri in timpul mersului, senzatia de mancarime si chiar sangerari. Pielea din aceste zone este foarte uscata si are nevoie de hidratare intensa.
Cea mai buna solutie in aceste cazuri sunt cremele hidratante, cu un continut ridicat de lanolina. Trebuie sa evitam cremele care contin alcool, pentru ca alcoolul usuca si mai tare pielea.
Crema cu glicerina si miere
"Putem sa ne pregatim singure, acasa, o crema hidratanta pentru picioare. Se amesteca in parti egale glicerina, suc de lamaie si miere.
Pentru cresterea efectului hidratant se poate adauga si iaurt. Cu acest amestec se unge talpa, se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala cu apa calduta. Procedura se repeta o data la doua-trei zile.
Daca in acest amestec adaugam migdale pisate, obtinem o crema de tip peeling. Aceasta are atat efect hidratant, cat si exfoliant, contribuind la indepartarea straturilor cornoase de piele. Totusi, inainte de orice tratament trebuie investigata cauza crapaturilor.
Este posibil ca acestea sa aiba cauza medicala: diabet, obezitate, psoriazis, micoza. Daca aceste boli sunt excluse, atunci putem apela si la remediile naturiste", arata dr Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, competenta in apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.
Frunze de maces
Crapaturile in calcaie apar frecvent la persoanele cu tulburari de circulatie periferica. Pentru favorizarea circulatiei periferice, specialistul nostru recomanda baile alternative: tinem cateva minute picioarele in apa rece, apoi in apa calda.
In apa pentru baie se pot adauga o lingura de suc de lamaie si una de ulei de cocos sau migdale. Dupa baie, calcaiele se curata cu o piatra ponce, apoi se aplica o crema emolienta pe baza de plante (galbenele, musetel).
Mierea este, de asemenea, un bun emolient, o baie in care punem un sfert de pahar cu miere asigura hidratare intensa pentru pielea uscata si cu tendinta de descuamare.
Efect asemanator au cataplasmele sau baile cu frunze de maces (doua linguri de planta la 200 ml apa). Decoctul din frunze de maces este folosit pentru bai ale picioarelor sau cataplasme pe zonele cu crapaturi.
Citeste jurnalul.ro
VIDEO! Maestrii cocktailurilor s-au intrecut la Bucuresti... Reteta zilei: piureu de cartofi dulci cu nuci...