Calendar ortodox 19 septembrie. Ce Sfinți Mucenici sunt sărbătoriți

Credincioșii îi cinstesc joi, 19 septembrie, pe Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont. Calendar ortodox septembrie 2019.

Credincioșii îi cinstesc joi, 19 septembrie, pe Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont. Calendar ortodox septembrie 2019.

Acești Sfinți Mucenici au trăit între anii (276-282), în perioada Împăratului Probus. Sfinții au ajung în Antiohia chiar în toiul unui festival păgândsc organizat de către împărat. Pentru că au refuzat să aducă jertfă zeului Apolo, așa cum o făceau toți păgânii, Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont au fost judecați, torturați și aruncați în temniță.

Sfinții Trofim și Dorimedont au fost decaputați, iar Sf Savatie și-a găsit sfârșitul în temniță.

Calendar ortodox 19 septembrie. Ce Sfinți Mucenici sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 19 septembrie 2019. Troparul Sfinților Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont:

„Dumnezeu Cel Lăudat în Treime a preamărit treimea mucenicilor; pe Sfântul Trofim, pe Sfântul Savatie şi pe Sfântul Dorimedont; căci, întru Dânsul crezând, au surpat pe vrăjmaşul. Prin rugăciunile lor, Hristoase Dumnezeule, miluieşte-ne pe noi.”

Tot în această zi se mai face sfințirea:

- Sfântului Mucenic Ianuarie, episcop de Benevent;
- Sfântului Ierarh Teodor;
- Sfinților Cuviosș Teodor, David și Constantin;
- Sfintei Mucenițe Suzana.

Citește și: Rugăciunea crucii care aduce iubirea și norocul înapoi în viața ta

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri