Antena Căutare

Calendar ortodox 28 martie. Sfântul care vindecă toți bolnavii

Sfantul Ilarion, praznuit in calendarul ortodox la 28 martie, este unul dintre cei mai importantu sfinti facatori de minuni.

Calendar ortodox 28 martie. În calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Ilarion cel nou, egumenul Mănăstirii Palechitului, cel care a săvârșit multe minuni, printre care vindecarea bolavilor.

Calendar ortodox. În această lună, în ziua a douăzeci şi opta, creștinii îl pomenesc pe preacuviosul părinte Ilarion cel nou, egumenul Mănăstirii Palechitului. Acesta şi-a pus viaţa în slujba Domnului de la o vârstă fragedă şi a petrecut mulţi ani ca pustnic.

Calendar ortodox. Sfântul care îi hrănește pe săraci și vindecă rănile bolnavilor

Sf. Ilarion, pomenit în calendarul ortodox la data de 28 martie, a primit de la Dumnezeu darul înaintevederii şi a facerii de minuni. Prin rugăciune a adus ploaia în timpul unei secete şi asemeni profetului Elisei a despărţit apele unui râu, a izgonit fiarele rele de pe holde, le-a umplut mrejele pescarilor cu peşte atunci când nu puteau pescui nimic şi a făcut multe alte minuni. Mai mult de atât, el vindeca bolnavii şi izgonea demonii.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Ilarion, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca unul ce din posomorârea celor materialnice ai alergat la lumina cea fără materie şi înţelegătoare, prin rugăciunile tale cele către Domnul, luminează-mă pe mine, Preacuvioase Ilarioane.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Ilarion, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Din pruncie sugând bunătatea, prin ostenelile înfrânării şi prin sudori sihăstreşti, ai ajuns la treaptă bărbătească şi la măsură de vârstă duhovnicească a lui Hristos.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Trecând noianul patimilor şi scăpând de întreitele valuri ale demonilor, ai sosit neudat la limanul nepătimirii, părinte cuvioase.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Ca Una ce Singură eşti mai Aleasă decât toată zidirea, în vremile cele de pe urmă, fără de tată ai născut Dumnezeu şi Om, pe Cuvântul, pe Cel Ce din Tatăl este fără de mamă, Maica lui Dumnezeu.

Rostește troparul Sfântului Ilarion, prăznuit în calendarul ortodox la data 28 martie 2018.

Ce tipuri de mobilier poți alege dacă organizezi petreceri acasă... Paște 2018. Curățenia de Paște, cât te-ar costa o menajeră sau o firmă specializată...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x