Antena Căutare

Calendar ortodox 7 iunie. Sfântul care face minuni cu rugăciunea lui

În calendarul ortodox din 7 iunie este pomenit Sfântul Mucenic Teodot, episcopul Ancirei. Rugaciunea lui face minuni pentru toți aflați in necaz. Tot în această zi, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintei Muceniţe Zinaida, făcătoarea de minuni. Să ne amintim că suntem în plin post al Sfinților Petru și Pavel, care a început pe 4 iunie 2018. 

În calendarul ortodox din 7 iunie este pomenit Sfântul Mucenic Teodot, episcopul Ancirei. Rugăciunea lui face minuni pentru toți aflați în necaz. Tot în această zi, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintei Muceniţe Zinaida, făcătoarea de minuni. Să ne amintim că suntem în plin post al Sfinților Petru și Pavel, care a început pe 4 iunie 2018.

Calendar ortodox 7 iunie, Sfântul Teodot al Ancirei

Sfântul Teodot a trăit în Ancira Galatei în timpul persecuţiei lui Diocleţian (284-305), şi a fost pârât către mai-marele Teotechi, că a scos trupurile sfintelor fecioare aruncate în iezer şi că le-a îngropat, pentru care pricina, a fost adus către dânsul. Dar fiindcă a zis cu îndrăzneală, că deşi este prost şi smerit, însă pentru credinţa şi mărturisirea lui Hristos, este mai presus şi mai puternic decât împăraţii lumii, a fost bătut cumplit, şi mult chinuit, iar la sfârşit i s-a tăiat capul şi aşa a luat fericitul cununa muceniciei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

sursa: doxologia.ro, .calendar-ortodox.ro.

De la plan la realizare: 5 sfaturi utile pentru dezvoltarea afacerii tale... Calendar ortodox 8 iunie. Zi de post. La mulți ani femeilor cu acest nume sfânt!...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x