Astfel, pe 1 iulie, incepand cu ora 18:00, va avea loc festivitatea de deschidere a competitiei, urmata de o degustare de vin, un concert de jazz si un Gastro Show oferit de faimosii bucatari Tibi Kiss Budai, Tiberiu Mocuta si George Catana.
Sambata, incepand cu ora 08:00, vor avea loc inscrierile pentru toti bucatarii care vor sa participe la campionat, la ora 11:00 va incepe evenimentul, iar la 11:30, juriul va decide cei trei finalisti.
Duminica, de la ora 11:00, cei trei finalisti se vor intrece pentru a castiga marele premiu, Cupa Banatului in Gastronomie. Dupa cateva demonstratii culinare oferite de Maestrul Alexandru Nagy (Timisoara), Maestrii Odeh Abu si Sarkis Yacoubian (Israel) si Maestrul Jyrki Yli - Uotila (Finlanda), la ora 20:00 va avea loc decernarea premiilor si un concert de muzica in cinstea castigatorului.
Inainte de terminarea campionatul international de gatit in aer liber, toti bucatarii prezenti la eveniment vor incerca sa stabileasca un record mondial gatind cea mai mare mancare cu ciolan afumat din lume cu ajutorul unei tavi de 14 metri. Mancarea va fi oferita celor prezenti, peste 1.000 de portii urmand sa fie realizate.
foto: vinsieu.ro