Căutare Live

Cand intr-un cuplu intervine a treia persoana

Relatia de iubire poate fi cea care ne pune in miscare, da un sens mai profund vietii, de altfel destul de incarcata de responsabilitati si probleme, dar poate fi si cauza unor suferinte puternice atunci cand se ajunge la final.

Cauza infidelitatii

In momentul in care o a treia persoana patrunde in intimitatea unui cuplu, de multe ori ea este cea blamata pentru provocarea rupturii. Insa adevarul este ca bresa deja exista, dovada fiind faptul ca altcineva a gasit o portita de intrare in viata celor doi.

Desigur, exista persoane instabile emotional sau imature, pentru care infidelitatea este o forma de distractie despre care ei nu considera ca ar avea efecte daunatoare asupra relatiei seriose in care sunt implicati. Acestia nu sunt capabili sa stabileasca o legatura cu adevarat profunda intr-o relatie de iubire, pastrandu-si o anumita distanta si gasind modalitati de a avea o viata separata de cea oficiala.

In cazul unei casnicii sau unei relatii bine sudate, infidelitatea unuia dintre parteneri poate fi perceputa ca un adevarat soc, dand nastere la drame de proportii. Sentimentul tradarii este unul destul de puternic pentru oameni si poate fi depasit destul de greu.

Pentru a-l depasi cu adevarat, trebuie cautat motivul pentru care s-a ajuns intr-o astfel de situatie. De cele mai multe ori este din lipsa de comunicare, neglijenta, schimbarea prioritatilor. Nu inseamna ca partenerul inselat trebuie sa considere ca vina ii apartine, ci sa caute sa inteleaga care au fost schimbarile survenite in timp in relatia de cuplu si daca sunt dispusi sa lucreze impreuna pentru a repara ce s-a distrus.

Cand infidelitatea este benefica

De cele mai multe ori, infidelitatea produce rupturi peste care cu greu se poate trece. Poate ramane lipsa de incredere, suspiciunea ca gestul se va repeta, iertarea nefiind una deplina, ci pastrandu-se amintirea a ceea ce s-a intamplat. Daca partenerul inselat simte multa furie si durere si nu poate depasi complet tradarea jumatatii sale, faptul ca raman impreuna nu este benefic nici unuia dintre ei.

A aduce in discutie la fiecare cearta episodul infidelitatii sau a provoca discutii de fiecare data cand partenerul ramane la munca peste program, suspectat fiind ca are o noua aventura, sunt lucruri prin care persoana inselata cauta razbunare, dar ajunge sa isi faca mai mult rau sie, decat celuilalt.

Daca insa a fost vorba de o greseala, pe care partenerul o regreta sincer, iar celalalt o poate intr-adevar depasi, relatia lor poate deveni mult mai solida ca inainte de acest incident neplacut. Cei doi parteneri isi vor evalua mult mai bine relatia si ar putea intelege clar care sunt nevoile si asteptarile fiecaruia.

Ar putea realiza ca au lasat obisnuinta, grijile zilnice sau copiii sa devina aspecte prioritare, care au umbrit legatura unica pe care o aveau inainte. Infidelitatea ar putea fi astfel elementul care i-ar putea face sa vada cat de aproape sunt sa piarda tot si sa aprecieze mai mult lucrurile pe care le luau ca si cum li se cuvin, pur si simplu.

Foto: terrymarshworld.com

Reteta: Lup de mare in sos picant... Anticonceptionale - avantaje si dezavantaje...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri