Căutare Live

Ce avantaje ai dacă locuiești într-o zonă centrală a orașului

Viața într-un oraș mare poate fi destul de agitată și cu siguranță totul este mai scump ca într-o localitate mică, dar există și numeroase beneficii, mai ales dacă stai în centru. Dacă te-ai decis să te muți și te gândești ce oraș să alegi, îți prezentăm mai multe avantaje ale traiului în centrul unui oraș mare.

Imobiliare

pixabay.com

Aglomerația din zona centrală a marilor orașe nu este automat un dezavantaj și ceva de evitat atunci când îți cauți o locuință. Desigur, contează foarte mult ce îți dorești și care sunt nevoile tale. Pentru o familie tânără, viața într-un oraș mai mare poate fi cea mai bună alegere, pentru că oferă multe oportunități de angajare și de petrecere a timpului liber. Un cuplu aflat la început de drum poate găsi apartamente de vânzare în Cluj prin Blitz Imobiliare, dar și în alte orașe mari, având la dispoziție oferte chiar în zonele centrale. Iată de ce ar fi bine să locuiești în centru:

1. Multe mijloace de transport

Când locuiești în centrul unui oraș mare nu ai nevoie să folosești prea des mașina personală. Poți folosi mijloacele de transport în comun, iar marele avantaj este că dacă stai în centru vei ajunge repede oriunde ai nevoie. Poți merge și pe jos sau cu bicicleta ori trotineta electrică. Nu mai trebuie să stai în trafic ca să ajungi la magazine, la farmacie, la o clinică, la mall sau într-un parc. Totul este relativ aproape de tine.

2. Diversitate

Într-un oraș mare vei întâlni foarte mulți străini și mulți români care vin din provincie. Prin urmare, dacă vrei să interacționezi cu cât mai mulți oameni, să cunoști obiceiuri și mentalități diferite, un oraș mare este alegerea perfectă.

3. Oraș turistic

Centrul unui oraș mare este mereu plin de turiști. E suficient să te plimbi pe străduțe ca să vezi terasele pline și călătorii care se înghesuie să fotografieze fiecare clădire. Este o atmosferă plăcută, ca de vacanță, care te va ajuta să te relaxezi câteva clipe și să mai uiți de griji.

4. Servicii medicale bune

Un avantaj deosebit pe care ți-l oferă centrul unui oraș mare îl reprezintă serviciile medicale. Aici vei găsi cu siguranță multe clinici private, spitale și farmacii, astfel încât atunci când ai nevoie poți primi ajutor foarte repede. Fiind multe clinici, timpul de așteptare va fi mai mic, iar personalul amabil, pentru că fiecare unitate medicală se va strădui să-și mulțumească pacienții. Și spitalele de stat, unde poți găsi medici foarte buni, sunt de obicei tot în zonele centrale ale marilor orașe. Nu va trebui să mergi kilometri întregi doar ca să-ți faci niște analize sau o ecografie.

5. Obiective turistice

Nu există oraș mare care să nu aibă în zona centrală câteva obiective turistice deosebite. Astfel, în timpul liber, te poți relaxa vizitând și tu muzee, biserici, palate, parcuri, alături de turiști. Nu te vei plictisi niciodată și o să fie o adevărată provocare să descoperi trecutul orașului în care locuiești.

6. Facilități pentru copii

Citește și
Cum mai arată Fernando de la Caransebeș, care cânta piesa „Castravetele”. A ales calea credinței și nu mai cântă manele
Cum mai arată Fernando de la Caransebeș, care cânta piesa „Castravetele”. A ales calea credinței și nu mai cântă manele
Cum mai arată Fernando de la Caransebeș, care cânta piesa „Castravetele”. A ales calea credinței și nu mai cântă manele
colaj de fotografii cu nicole cherry care a nascut
Nicole Cherry a născut! Prima imagine cu fetița înfășată. Ce mesaj a transmis proaspăta mămică de 22 de ani
Nicole Cherry a născut! Prima imagine cu fetița înfășată. Ce mesaj a transmis proaspăta mămică de 22 de ani
Colaj cu Nuțu Cămătaru și Claudia balint
Cine este soția lui Nuțu Cămătaru. Claudia Balint a devenit cunoscută când a apărut într-un videoclip de manele
Cine este soția lui Nuțu Cămătaru. Claudia Balint a devenit cunoscută când a apărut într-un videoclip de manele
Mai multe articole

Locurile de joacă bine dotate și parcurile pline de verdeață sunt esențiale pentru o familie care are copii. Din păcate, nu se găsesc peste tot. Doar în marile orașe și de obicei în zonele centrale vei găsi asemenea facilități pentru cei mici. La periferie și în localitățile mai mici lipsesc de obicei asemenea dotări. În plus, în centrul orașului vei găsi cu siguranță și multe creșe, grădinițe și școli pentru copilul tău.

7. Restaurante bune

Dacă vrei să te răsfeți din când în când cu o masă la un restaurant, nu ai de ce să-ți faci griji. Într-un oraș mare ai de unde alege. Sunt multe terase și restaurante cu mâncare bună și condiții excelente, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Mai mult, poți găsi destul de ușor un local cu un anumit specific, dacă vrei să savurezi preparate asiatice sau spaniole.

8. Divertisment

Un alt avantaj important al marilor orașe îl reprezintă numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber. În funcție de preferințele tale, te poți distra în cluburi, te poți relaxa la terase, la o cafenea, poți merge la film, la teatru, la muzeu, la o expoziție de artă. E imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău.

Prin urmare, cumpărarea unei locuințe în centrul unui oraș mare poate fi o alegere inspirată, dacă vrei să ai totul aproape de tine și multe facilități disponibile.

Înălțarea Domnului 2020. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?... Cum să amenajezi camera copilului, în funcție de vârsta pe care o are...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri