Ce faci cand cainele are blana incalcita

Cainii cu blana lunga au in general macar din cand in cand probleme cu ghemotoacele incalcite de par. Neingrijita, blana poate deveni insa un focar de bacterii si chiar insecte, de aceea este important sa i se acorde atentia necesara.

Periezi cainele in mod regulat?

In general, un caine cu parul lung ar trebui periat de cel putin 3-5 ori pe saptamana. Cainii cu parul scurt cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Totodata, atunci cand catelusii isi schimba blana de pui in una de adult, trebuie periati pentru a nu avea smocuri incalcite.

Cel mai important lucru pe care il poti face pentru blana cainelui tau este sa ai un piaptan rar, cu care sa poti indeparta parul care cade si care poate fi prins mai dedesubt. Dintii trebuie sa fie cat mai lungi si rari pentru a putea descalci blana fara sa o distruga.

O alta idee este sa speli cainele si sa aplici un balsam care sa descalceasca smocurile de par. Incearca sa nu folosesti foarfecele pentru a le indeparta, pentru ca ai putea rani cainele. Daca totusi problema apare des, o alta solutie ar fi ca din cand in cand sa il tunzi.

Daca blana este prea incalcita, cel mai bine este sa razi blana, intr-un coafor pentru animale. Decat sa supui cainele chinului de a-i fi descalcita toata blana, este mai eficient sa o indepartezi si sa fii atent cand creste din nou, sa o periezi in mod constant. Faptul ca daca tunzi cainele, nu ii va mai creste blana la loc nu este decat un mit. Ce poate depinde insa este ritmul in care va creste.

Foto: leahsthoughts.com

Ultimele știri