Căutare Live

Ce fel de partener ești în relația amoroasă. Psihologii au creat opt arhetipuri ale comportamentului în relații

Un psiholog a dezvăluit cele opt arhetipuri în relații care determină modul în care oamenii operează în cadrul unei povești de iubire. Psihologul Karen Nimmo, din Noua Zeelandă, a explicat într-un articol pentru Medium că cele opt arhetipuri au fost rezultate în urma unor studii care au durat câțiva ani buni.

Ce fel de partener ești în relația amoroasă. Psihologii au creat opt arhetipuri ale comportamentului în relații

1. Cei care evită


"Evitatorii" ar putea avea nevoie de o asigurare suplimentară, deoarece au fost dezamăgiți în relațiile anterioare. De asemenea, s-ar putea să nu fie dispuși niciodată să se angajeze „pentru totdeauna” într-o relație.

2. Cei care dețin controlul

După cum sugerează și numele, o persoană aflată în zona de control este cineva căruia îi place să fie responsabil - să controlează situația - și va dori întotdeauna să se pună pe primul loc. Cu toate acestea, pot fi și expuși riscului de a manipula sau controla deciziile partenerului lor.

3. Cel care se face plăcut

Amabili în mod înnăscut, vor să-i pună pe cei dragi - fie ei parteneri sau copii - în față, până la punctul în care își vor sacrifica propriile nevoi sau vise, dacă aceasta înseamnă a-i face pe alții fericiți.

4. Luptătorii


După cum sugerează și numele ei sunt adevărați luptători. Vor lăsa în spate trecutul și vor începe mereu ceva nou din dorința de a lupta pentru fericirea lor și pentru fericirea partenerului. Incertitudinea este cel mai rău dușman al lor. El sau ea va avea nevoie de securitate și nevoie de control permanent în orice situație

5. SolistulExistă un cuvânt pentru a descrie solistul și acesta este „independență”. Solistii au nevoie de mult timp singur și de a avea prieteni, hobby-uri și activități în afara casei comune.

Dacă sunteți solist și partenerul dvs. nu împărtășește aceleași valori, poate fi necesar să le puneți nevoile mai presus de ale voastre și să le dați prioritate.

6. Ancora

Ancorele sunt mature și împământenite din punct de vedere emoțional, sunt „parteneri de preț”. Acestea sunt deschise discuției și independente fără a fi reci, precum și a putea vedea cealaltă parte a argumentului.

7. SuportulDacă ați fost vreodată descris ca un sprijin al partenerului dvs, atunci este posibil să fiți "suportul". Stabil și fiabil, ești capabil să-ți păstrezi calmul atunci când viața aruncă lucrui la întâmplare.


8. Cameleonul

Cameleonii au un comportament mai puțin fix decât alte arhetipuri și își schimbă opiniile și comportamentul pe baza sentimentelor din acele momente. A avea un astfel de partener schimbător este dificil, deoarece nu știi niciodată ce vei obține sau ce le-ar putea afecta starea de spirit.

Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x